23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Dilenci operasyonu: 5 gözaltı

Konya'nın merkez Meram İlçesi'nde vatandaşlardan para dilenen 5 kişi yakalandı.


Konya'yı Dilencilerden Arındırma Projesi (KODAP) çerçevesinde Meram Belediyesi, mıntıkasında vatandaşlardan dilenerek para isteyen dilencilere karşı bir operasyon düzenledi. Kapı Cami ve Konya Valiliği civarında yapılan operasyonda 3'ü kadın 5 kişi dilenirken suç üstü yakalandı. Zabıta aracına bindirilen ve Meram Belediyesi'ne ait Dilenci Toplama Merkezi'ne getirilen dilencilere burada üst araması yapıldı. 1.5 saattir dilendiği öğrenilen bir dilencinin üzerinde 20 YTL'nin üzerinde bozuk para çıktı.

Operasyonlar hakkında bilgi veren Zabıta Müdürü Ekrem Kırmızıtaş, 2002 yılında başlatılan KODAP çerçevesinde 3 yıldır dilenciler ile mücadele ettiklerini belirterek, "Zabıta ekipleri olarak haftada 2 gün bu tür operasyonları yapıyoruz. Yeni TCK ile çıkan Kabahatlar Kanunu'na göre dilencilik yapana 50 YTL para cezası veriliyor ve üzerinden çıkan eşyalara el konuluyor. Ama bu insanları dilencilikten arındırmak için bir madde yok. Burada gördüğünüz dilenci kadınlardan bir tanesini 2002 yılında yakalamışız. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen yine burada" dedi.

Kendilerine kayıtlı 240 dilenci olduğunu da kaydeden Ekrem Kırmızıtaş, "Bu dilencilerin hepsi Konyalı değil. Adana, İskenderun, Aksaray, Karaman ve ilçelerden gelenlerde var. Bazıları artık bunu bir meslek haline getirmiş. Bizleri görünce mıntıkamız dışına kaçarak kurtuluyorlar. Ya da dilenirken bizim en az operasyon yaptığımız yerleri tercih ediyorlar. Bu yüzden vatandaşlarımız her önüne gelene para vermesinler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 14:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?