2
Mayıs
2024
Perşembe
MERAM - KONYA

Mustafa-Ahmet Hamdi Sert


MERAM BELEDİYESİ’NDEN 15. SAĞLIK OCAĞI 

Meram Belediyesi öncülüğünde Mustafa ve Ahmet Hamdi Sert kardeşler tarafından Süleymanşah Mahallesi’nde yaptırlan Şükriye Sert Sağlık Ocağı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törene Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Konya Valisi Ahmet Kayhan, Meram Kaykamı İsmail Demirhan, Meram Belediye Başkanı Mustafa Özkan, İl Sağlık Müdürü Fatih Kara, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar, sağlık ocağına ismi verilen Şükriye Sert ve çok sayıda davetli katıldı.

Sağlık ocağına adı verilen Şükriye Sert’in duygularını açıkladığı konuşmasından sonra mikrofana gelen SETA İnşaat A.Ş.Genel Müdürü İsa Bolay da yurt dışında olduğu için açılışa katılamayan Maser Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sert’in mesajını okudu.
Şimdiye kadar 14 sağlık ocağını hizmete açtıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Özkan ise, “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı günü. Tıp bayramını kutlamanın en güzel şekli, tıpla ilgili, sağlıkla ilgili hayırlı bir hizmet yapmaktır herhalde. Meram Belediyesi’nin sağlık alanındaki çalışmaları kamuoyunca yakından takip edilmekte ve takdirle karşılanmaktadır. İlçemizin dört bir yanına Belediyemiz tarafından yaptırılan sağlık ocaklarının bir kısmı Sağlık İl Müdürlüğünce işletildiği gibi şu anda Ertuğrul Gazi, Havzan, Çandır ve Yaylapınar sağlık ocakları bizzat Belediyemiz Sağlık Müdürlüğünce işletilmektedir. Sağlık ocaklarımızdan senede ortalama 70 bin vatandaşımız sağlık hizmeti görmektedir. Dar gelirli vatandaşlarımız için yürüttüğümüz yardım çalışmaları kapsamında yılda 100 milyar lirayı aşkın muayene, tedavi ve ilaç yardımı yapılmaktadır.

Şükriye Sert Sağlık Ocağı, başta Süleymanşah olmak üzere 3-4 mahallemize hizmet verecektir. Böyle güzel bir eserin yapımına sağladıkları katkıdan dolayı sayın Mustafa ve A.Hamdi Sert kardeşlere şükranlarımı sunuyorum. Bütün hayırsever vatandaşlarımıza da örnek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Sağlık ocağı açılışının Tıp Bayramı’na denk gelmesinden büyük bir bahtiyarlık duyduğunu ifade eden Konya Valisi Ahmet Kayhan da şöyle dedi: “Sert kardeşler Konya’mızda çok güzel hizmetlere imza atmışlardır. Böyle güzel bir tesisi daha Konya’mıza kazandırdıkları için Sert kardeşler ve Meram Belediyesi’ne teşekkür ediyorum”
Konya’da hayırseverlerin çok olduğuna dikkat çeken Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise, “Bu tesis, belediye ile hayırsever yurttaşların işbirliğinin güzel bir örneğidir. Bu işbirliğinin tüm ülkemize örnek olmasını temenni ediyorum. Bakanlığımızın yapacağı planlama ile sağlık ocaklarımız çok daha aktif ve verimli hizmet vereceklerdir. Ben tekrar bu tesisin yapımında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tesisin kazandırılmasında emeği geçenlere plaket verildi. Daha sonra da sağlık ocağı hizmete açıldı.
Toplam bin 687 metrekarelik bir alan üzerine kurulan sağlık ocağı inşaatının alanı 810 metrekare. İşletmesi Sağlık Müdürlüğü’ne devredilen sağlık ocağı, Süleyman Şah, Alavardı, Yunus Emre ve Dede Korkut mahallelerine hizmet verecek.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar