18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Mehmet Akif Ersoy, anıldı

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 69. yılı dolayısıyla Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen konferansla anıldı.

Alaaddin Keykubat Salonu'nda düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Turan Aklan, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını, eserlerini ve milletine mal olmuş şavaş günlerinde çizdiği acı tabloyu anlattı. Programa Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Apalı, AKP Konya Milletvekili Halil Ürün ve çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı yapan Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Apalı, Mehmet Akif'in; İstiklal şavaşı yıllarında güçlü kalemiyle yazdığı eserlerin herkes tarafından sevilerek okunduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Turan Alkan da konferansında, "Yavrularımıza birilerini örnek almalarını isteyeceksek, Mehmet Akif'i göstermeliyiz. Onlardan, Mehmet Akif gibi milletinin değer yargılarına önem veren, mağlup olmayı içine sindiremeyen, dostunu düşmanını bilen, fikriyle, ilmiyle, tavır ve davranışlarıyla hayatı irdeleyen bir insan olmalarını isteyeceğiz. Ancak o zaman Akif'leri yaşatmış oluruz. Neslimize vereceğimiz en iyi hediye şüphesiz budur" dedi.

Program sonunda ilköğretim ve liseler arası Mehmet Akif'in eserlerini en güzel ezbere okuma yarışması yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 15:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?