24
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Belediyeden sağlık atağı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından hasta bakımı kursu açılacak.

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Selçuklu'da 150 yatalak hasta tespit ettiklerini belirterek, "Belirlenen hastalara ayda 48 adet bez dağıtımı yapacağız. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmada Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu'ndan da faydalanmaktayız. Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine katkıları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Hemşirelerimiz bez dağıtımı yaptığımız hastaların özel sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen meslek edindirme kursları bünyesinde hasta bakım kursu açacağız. Böylece hemşehrilerimiz sosyal eleman olma özelliği kazanırken istihdam edilmiş olacak" dedi.

Başkan Esen, "Biz hastalarımıza yakın akrabalarının bakmasını ve komşuların birbirleriyle ilgilenmesini bekliyoruz. Çünkü Selçuklu'nun nüfusu 450 bini, Konya'nın nüfusu ise 1 milyonu aşmıştır. Belediyelerin hasta ve yaşlılar ile ilgilenmesi son derece zordur. Bu nedenle yakın akraba ve komşuların birbirlerine destek olmalarını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Selçuklu Belediyesi ilçe genelinde tespit edilen 150 yatalak hastaya hasta bezi yardımı yapacak ve gönüllü hemşireler aracılığıyla hastaların özel sağlık ihtiyaçları da karşılanacak. Her ay düzenli olarak ziyaret edilecek olan hastalara hasta bezi götürülecek ve gönüllü hemşireler tarafından bakımları yapılacak. Çalışmalar kapsamında ilk ziyaret edilen hasta Ayşe Kayhan, 39 yaşında ve 10 yıldır yatağa mahkum olarak yaşıyor. Ayşe Kayhan'ın hasta bezleri kendisine teslim edilirken, Özel Selçuklu Hastanesi'nden gelen hemşireler tarafından Kayhan'ın sürekli yatmaktan oluşan sırt yaralarına da pansuman yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 18:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?