18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Pakistan'a yardım kararı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan meclis toplantısında, deprem felaketinin yaşandığı Pakistan'a yardım yapma kararı aldı.

Belediye Başkanı Adem Esen başkanlığında toplanan Selçuklu Belediye Meclisi üyeleri, Pakistan'da meydana gelen deprem bölgelerine gönderilmek üzere oturum ücretlerini bağışlama kararı aldı. Pakistan'da büyük bir facianın yaşandığını ve ülke olarak ilk Türkiye'nin yardım elini uzattığına dikkat çeken Başkan Adem Esen, "Pakistan'da meydana gelen büyük felaketin ardından Türkiye'den sivil toplum örgütleri, arama kurtarma ekipleri ve devletimiz ilaç, yiyecek, barınma gibi konularda yardım seferberliğinde bulundu. Yaraların sarılmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Meclis üyelerimiz iki oturum ücretlerini ve daha fazla yapacakları yardımları, deprem bölgesindeki acil yardım bekleyen insanlara ulaştırmak istemektedir" dedi.
Ramazan ayı nedeniyle kan bağışının azalmasından kaynaklanan kan ihtiyacı için Kızılay'ın fuar girişinde düzenleyeceği kan bağışı kampanyasına meclis üyeleriyle destekte bulunacaklarını ifade eden Başkan Esen, kan ihtiyacının Ramazan ayında daha da arttığını, Konya'da kan bekleyenler ve Pakistan'da kan ihtiyacı olanlar için kampanyanın yararlı olacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 18:33:49
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 17:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?