2
Mayıs
2024
Perşembe
SELÇUKLU - KONYA

Adnan Sürmegöz


Konya Selçuklu'da Adnan Sürmegöz tarafından yaptırılacak olan 24 derslikli Adnan Hadiye Sürmegöz İlköğretim Okulunun protokolü 14.05.2003 tarihinde imzalandı. 06.06.2003’te temeli atıldı. Okulun açılışı Başbakan R. Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da 2003 yılında temelini attığı okulların açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin gerçeklerini yurtdışında ve yurt içinde de anlatacaklarını söyledi.
Okulu yaptıran hayırsever Adnan Sürmegöz’ün konuşmasının ardından kürsüye çıkan Vali Ahmet Kayhan, işadamlarının 52 okul yaptırmak istediğini ve en kısa sürede çalışmaların başlayacağını ifade etti.

Bu okullar yaptırılırken hangi hayır sahibinin kaç para harcadığını konuşmanın gereksiz olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, öğrencilerin bu okulların kapılarından farklı bir anlayışla gireceklerini vurguladı. Biz size güveniyoruz, siz de bize güvenin diyen Başbakan Erdoğan, "Biz sizi aldatmadık ve asla aldatmayacağız. Ülkemizin gerçekleri neyse yurt içinde ve yurt dışında da bunu anlatacağız. Hiçbir zaman alnı eğik bir millet olmadık ve olmayacağız" dedi. Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un bir şiirinden, "Lafı bol karnı geniş soyları taklit etme, Sözü sağlam özü sağlam adam ol, ırkına çek" dizelerini okuduktan sonra, inanıyorum sizler de böyle olacaksınız diyerek sözlerini tamamladı.
Başbakan Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte 24 derslikli ve 4 laboratuvarlı Adnan-Hadiye Sürmegöz İlköğretim Okulu’nun açılışını yaptı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar