3
Mayıs
2024
Cuma
SELÇUKLU - KONYA

Fethiye Onsun



SELÇUKLU ÖĞRETMEN FETHİYE ONSUN İLKÖĞRETİM OKULU


ÖĞRETMEN FETHİYE ONSUN

12 Mart 1915 yılında Konya’da dünyaya gelen Fethiye Onsun, Şükrü ve Şükriye Onsun ailesinin tek kızıdır. Konya Mahmut Şevket Paşa İlkokulu, Karma Ortaokulu ve Konya Kız Öğretmen Okulu’nu bitirdikten sonra 1936’da öğretmen olarak 18 yıl hizmet edeceği Hakimiyeti Milliye İlkokulu’na atandı. Öğretmenlik hayatının geriye kalan kısmını Nakiboğlu İlkokulu’nda geçirdi. Mesleğini ve öğrencilerini çok seven Fethiye Onsun başarılarla dolu 41 yıllık hizmetinden sonra 1977’de emekliliğe ayrıldı.

Hayatını hayır işlerine adayan büyük insan ardı ardına bağışlar yaptı. Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne beş katlı bir apartmanını bağışladı. Sakarya Mahallesine kendi adına bir ilkokul, Malazgirt Mahallesine Hakim Ömer Onsun adına bir okul; bu okullara ve Hürriyet İlkokulu’na çeşmeler yaptırdı. 1988 yılında annesi Şükriye Onsun adına da bir okulun yapılması için Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışta bulundu. Ayrıca camilere ve birçok fakir vatandaşa yardımlarda bulundu.

“Allah bana daha pek çok hayır işleri yapmamı nasip etsin ve bu yaptıklarımı kabul etsin” diyen Fethiye Onsun, bu okullarda vatana, millete, ailesine faydalı çalışkan, dürüst insanlar yetiştirme uğraşında Milli Eğitim camiasına başarılar diliyor.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar