19
Haziran
2024
Çarşamba
SEYDİŞEHİR - KONYA

'Yeni yatırımlar en kısa zamanda yapılacak'

Konya milletvekilleri yeni özelleşen eti alüminyumda CE-KA firmasını ziyaret ettiler. CE-KA ETİ AŞ yönetim kurulu başkanı Ekrem Cengiz Milletvekilleri Hasan Angı, Kerim Özkul, Mehmet Kılınç, Muharrem Candan, Harun Tüfekçi ve beraberlerinde ki heyete satıştan sonra fabrika hakkında bilgiler verdi. Konya milletvekili Hasan Angı Konya sanayi Odası Başkanı iken Konyalı sanayicinin alüminyum konusunda bazı problemler yaşadığını ve devlet işletmesi olması dolayısı ile sanayiciye fazla yardımcı olamadığını bildiğini söyleyen Angı “ Bölge için çok önemli olan eti aş özelleşmesi ile Konya sanayisi ve bölgenin kalkınması ile istihdama büyük katkı sağlayacak”. dedi.

Eti aş Ce-Ka yönetim kurulu başkanı Ekrem Cengiz ise sektörün geleceği hakkında çalışıyoruz bunun cabası içindeyiz dünya ekonomisinin özellikle %70 sahip olan büyük güçler maden sektörünü ellerinde tutuyorlar, Şimdiye kadar Türkiye katma değeri olan iş yapmıyordu cevheri işleyip satıyordu bununla milli menfalara stratejik olarak ulusal menfaat sağlanamıyordu. Özelleştirme olmadan önce burayı yabancılar ücretsiz verilecek ve revizyon yapılacak 150-180 milyon dolar değer biçiyorlardı biz ise ülke menfaatlerine ve milli menfaatleri düşünerek burayı aldık varsın üç dört sene fazla çalışalım yabancılara gitmesin diye düşündük ancak buraya geldiğimiz zaman omuzlarla karşılanacağımızı zannederken ummadığımız gelişmelerle karşılaştık, ( ce-ka firması geldiği zaman araçları tahrip edilmiş misafir hanede mahsur kalmış Konya dan gelen polis ekiplerinin almış olduğu önlemler sonucu olaylar kontrol altına alınmıştı) biz tahriklere kapılmayarak sağduyu gösterdik. Emniyet asker polis ve değerli Seydişehirliler bizlere sahip çıktı . Çalışmak isteyene kapımız açık, gitmek isteyende gider dedik. Holdingimizin yatırım departmanı burada. Etüt ediyoruz haddehane zarar ettiği için üretimi geçici olarak durduruldu. Oraya yeni yatırımlar yapacağız biz bir aile şirketiyiz işimizin başında bulunuyoruz, toplumun milletimizin ve ülkemizin menfaati doğrultusun da mücadelemize çalışmamıza devam edeceğiz dedi.

Konya millet vekili Harun Tüfekçi ise “önceden burada çıkan alüminyum İstanbul a gidiyor ve artı enerji maliyeti oluyordu inşallah yan sanayiler kurularak haddehaneden çıkan alüminyum burada işlenecek” dedi .

İsmail Sünbül
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 16:45:32
Güncelleme :19 Ağustos 2005 Cuma 01:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?