22
Mayıs
2024
Çarşamba
SEYDİŞEHİR - KONYA

17 kadın daha okur yazar oldu

Seydişehir Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.

Seydişehir Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törene Konya Valisi Ahmet Kayhan’ın eşi Mürüvvet Kayhan, Konya İl Emniyet Müdürü M.Salih Tuzcu’nun eşi Ayfer Tuzcu, protokol mensuplarının eşleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Programda, Seydişehir Lisesi öğrencilerinden oluşan folklor ekibinin gösterisinin ardından belge törenine geçildi. Okuma yazma kursuna katılan 42 ila 65 yaş arasındaki 17 bayan kursiyer belgelerini protokol mensuplarının eşlerinden aldı.

Törende konuşan Vali Ahmet Kayhan’ın eşi Mürüvvet Kayhan, çok mutlu olduklarını belirterek, "2001 yılında Cumhurbaşkanımızın eşi Semra Sezer hanımefendinin başlattığı ’Ulusal Eğitime Destek Kampanyası’ yurt genelinde açılmış ve bir çoğu başarıyla sonuçlanmıştır. 15 gündür okuma yazma sertifika törenlerine katılıyor, büyüklerimizi ve genç hanımlarımızı görüyoruz. Bütün insanlarımızın, genç yaşlı herkesin duyarlı olmasını ve kampanyaya katılmasını istiyorum. Kadın erkek ayrımı yapmadan, özellikle genç kızlarımız ve kadınlarımızın, okuma yazma öğrenmesi ülkemiz geleceği için çok önemlidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 13:55:09
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 16:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?