18
Haziran
2024
Salı
SEYDİŞEHİR - KONYA

40 yıllık avcıların sınav heyecanı

Seydişehir Halk Eğitim Müdürlüğü ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle açılan ve doktor, veteriner, orman mühendisi ile halk eğitim müdürünün verdiği toplam 32 saatlik eğitim alan dördüncü avcı eğitim kursu başarılı bir şekilde tamamlanarak avcılar bu gün sınava tabi tutuldular.

Saat 18:00 de İlçe Halk Eğitim Müdürü Asım Yılmaz, Md. Yardımcısı Köksal Yeşildağ ve Jandarma astsubay Erdal Başkaya’ nın gözetiminde başlayan sınava girerken bir hayli heyecanlı görünen avcılar “Yıllardır ava gidiyorduk ama av ve yaban hayatı hakkında o kadar çok eksiklerimiz varmış ki. Bu kurslar sayesinde artık bilinçsiz avcılık yapmayacağız” dediler.

İlçe Halk Eğitim Müdürü Asım Yılmaz ise yaptığı açıklamada eğitimin öneminden bahsederek, ”Avcı eğitim kurslarının 4. başarılı bir şekilde tamamlandı. Bu grupta dahil toplam 160 kursiyeri eğitimli avcı yaptık, kurslara ilgi büyük ve bu ilgi devam ettiği müddetçe yenileri açmaya devam edeceğiz. Bu kurslara gitmeyen ve kaçak avlanmayı tercih edenleri ise çok büyük cezalar bekliyor” dedi.

İsmail Sünbül-KENTHABER
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 20:31:03
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 01:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?