16
Haziran
2024
Pazar
SEYDİŞEHİR - KONYA

A.B.’ye girmeden Avrupalı oluyoruz

Selçuk Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksek Okulundan bir ilk daha. Hazırlanan ‘Third Age University’ projesi ile Türkiye de bir ilki başlatıyor. Yaşlılar okumak için Avrupa’da ki okullara gidebilecek.

İtalya da 65–70 yaş arası insanların okuduğu özel bir Üniversitenin yöneticiliğini yapan Carlo Barreio, Selçuk Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Pehlivanoğlu ile bir toplantı yaptı.

Toplantıda Öğrenci değişim projesi ile ilgili olarak Leonardo, Frurdtving 1-2 ve Youth projeleri görüşüldü. Eğer proje hayata geçirilir ise okumak isteyen yaşlı insanlar müracaat ederek öğrenci değişim programına katılarak yurt dışında ki okullarda öğrenim görecekler.

Carlo Barreio Türk Kültürünü çok sevdiğini söyleyerek özellikle Seydişehir’e ve Seyyid Harun türbesine hayran kaldığını belirterek “Eğer bu programı hayata geçirebilirsek sık sık gelme imkânı bulacağız. Türkiye yi ve Türkçeyi çok seviyorum, Konya ve Seydişehir insanı çok sıcakkanlı. Bize bu projede yardımını esirgemeyen başta Konya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi. Barreio son olarak Türkçe olarak “Biz burada olmaktan çok mutluyuz” dedi.
İsmail Sünbül-Kenthaber/Seydişehir
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 19:02:53
Güncelleme :30 Haziran 2006 Cuma 09:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Huri korkmaz IP: 193.255.247.xxx Tarih : 18.07.2006 10:28:34
merhabalar şuanda konya kampüsteyiz.stajımızı başarılı bir şekilde yapıyoruz. okulumuzun haberini okuduk ve gurur duyduk.