18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYDİŞEHİR - KONYA

ADD'den sert eleştiriler

Seydişehir Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ali Erbaş, hükümetin son dönemde yaptığı özelleştirmeleri ağır bir şekilde eleştirerek "Talancı zihniyet halkımıza bir gün hesap vereceklerdir" dedi.

Erbaş, düzenlediği basın toplantısında, şunları dile getirdi: "Siyasal iktidarın ülkeyi ve ulusumuzu ciddi sıkıntılara sürükleyen politikalarını kaygıyla izlemekteyiz. Halkımızın alın teri ve emeği olan kamusal varlıklarımız yerli ve yabancı sermayeye pazarlanmaktadır.

Ulusumuzun mal varlığının asıl sahibi gibi davranmaktadır. Bu tutum kamu hukukunu ayaklar altına almak demektir. Talancı zihniyet bir gün halkımıza hesap vereceklerdir.

Kamu malları geriye iade edilecektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Önder Atatürk, ekonomide görkemli büyüme ve kalkınmayı sağlamıştı. O günlerin ışığında bin bir fedakarlıkla kurulan kamu kurumlarımız emperyalizme peşkeş çekilmiştir.

AB ve ABD’nin emperyalist kuruluşları ülkemizdeki varlıklarına derhal son vermek ve kendi öz varlığımıza dönmek hedefimizdir. Cumhuriyetimiz AB ile müzakereye oturması vatana ihanetle özdeştir.

Sahte Ermeni ve Rum iddialarını reddediyoruz. Kıbrıs’ı vermek Türkiye’yi vermekle eşdeğerdir. Ülkemizdeki yabancı üsler derhal kapatılarak hemen çekilmelerini istiyoruz. Genişletilmiş Orta Doğu Projesi'ni ve Irak halkına yaptığı zulmü lanetliyoruz. Van Yüzüncü yıl Üniversite Rektörü Prof. Dr. sayın Yücel Aşkın’ın bağımsız yargıda aklanacağına inanmaktayız.

Adalet Bakanı'nın tutumunu kınıyoruz. Ülkemizin borçları artıyor, ekonomide yalancı bahar pompalanıyor, işsizlik sürüyor.

PKK saldırganlığı her geçen gün artıyor. Ölçüsüz kadrolaşmayla Atatürk devrimini aşındırma tüm hızıyla devam ediyor tehlikeli bir gidişe doğru gidiyoruz."

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 13:58:49
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 21:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halis IP: 85.102.116.xxx Tarih : 28.10.2005 23:08:41
sevgili ADD s.şehir şube başkanı Ali Bey:bu nlara e az bile söylemişsin!. yinede ağzına sağlık.Türkiye 'nin kurtuluşu TAYYİB'in boynunun İPTE OLDUĞU ANDIR.