18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYDİŞEHİR - KONYA

Banka memuru paralarla ortadan kayboldu

Seydişehir’de bir banka memuru, topladığı öğrenci harçlarıyla ortadan kayboldu.

Selçuk Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksek Okulu yöneticileri, öğrencilerin ilçede harç paralarını yatıracakları anlaşmalı bir banka olmaması dolayısıyla bu harç paralarını toplamak üzere, Üniversitesi’nin anlaşmalı bankası olan Akbank’a, bir banka görevlisi gönderilmesi talebinde bulunuyor.

Akbank Konya Şubesi’ne geçici olarak görevlendirilen Akbank’ın Tekirdağ Malkara Şubesi’nde görevli memur Tarık Solak, Seydişehir MYO’da kendisine tahsis edilen bir odada öğrenci harç paralarını topluyor. Olay ise, Banka görevlisi Tarık Solak’tan 19 Eylül Pazartesi gününden bu yana haber alınamaması üzerine ortaya çıkıyor.

Bunun üzerine ilk soruşturmayı yapmak üzere Akbank Konya Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Seydişehir M.Y.O’ya gelerek inceleme başlatıyor. Banka yetkilileri, konuyu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yansıtarak geçici olarak görevli personeli olan Tarık Solak’ın 10 bin YTL ile kayıp olduğunu ve kendisinden bir daha haber alınamadığını bildiriyorlar.

Bunun üzerine harekete geçen Seydişehir Emniyet Müdürlüğü ise, geçen pazartesi gününden itibaren ortalıkta görünmeyen banka görevlisi Tarık Solak’ın akibetini araştırmaya başlıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda şimdiye kadar Tarık Solak’ın, yanında götürdüğü iddia edilen 10 milyar lirayla birlikte nerede olduğu hakkında bugüne kadar herhangi bir ize ve bilgiye ulaşılamadığı, Solak’ın hayatta olup olmadığının bilinmediği ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

İsmail Sünbül-KENTHABER
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 23:01:22
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 23:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?