28
Mayıs
2024
Salı
SEYDİŞEHİR - KONYA

Bu da motorize ağa

Bu fotoğrafta ki adam kim diye düşünebilirsiniz. Bu fotoğraftaki ne ağa nede deli. Aslen Konya vilayeti Seydişehir kazası Gencek nahiyesi, Pınarbaşı köylü olduğunu söyleyen , fakat 1951 yılında Seydişehirden ehliyet verilmediği için Antalya Manavgat ilçesine giden İbrahim Gürbüz.

Başında kasket şapkası, modern güneş gözlüğü, pala bıyıkları, ayağındaki çizmeler ve Boğazında ki kravatı ile tıpkı bir köy ağasını andıran Gürbüzün diğer ağalar gibi atı olmasa da Antalya dan önce Derebucak’a oradan da Rezebelini aşarak Seydişehir’e getiren bir motosikleti var. 

1941 yılında Derebucakta doğduğunu söyleyen İbrahim Gürbüz 1951 yılında Seydişehir de yol olmadığını ve ehliyet alamadığı için Antalyaya göçmüş ve Antalya Belediyesi itfaiyesinden ehliyetini almış. Kışın otobüs muavinliği yazın ise tarlada traktör kullanan Gürbüz 1961 ve 1963 yılları arasında askerde de zamanın ordu komutanı Cevdet Sunay’ın şoförlüğünü yapmış. Asker dönüşü ise Antalya Manavgata bağlı Sidenin şirin Selimiye Köyünden bir Giritli kız ile evlenmiş ve side’ye yerleşerek galericilik yapmaya başlamış. Yunancayı çok güzel konuşan İbrahim Gürbüz Fatma Giriğin Filminde de misafir oyuncu olarak roller almış. 

Yıllardan beri uzak kaldığı memleketine onu getiren sebebi sorduğumuz Gürbüz başlıyor anlatmaya. Arip projesi kapsamında köylerinde Seydişehir Kadastro Müdürlüğü tarafından kadastro çalışması yapıldığını söyleyen Gürbüz ilana çıkan arazilerinin kimlerin üzerine yazıldığını araştırmak için geldiğini söylüyor. Gelirken 1875 rakımlı Rezebelinden oksijen depoladığını söyleyen Gürbüz Kadastro Müdürlüğünde işini bitirdikten sonra motosikletine binip Rezebelini aşıp Derebucak’a ulaşmak üzere yola koyularak gözlerden kayboluyor.
İsmail Sünbül-Kenthaber/Seydişehir
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 12:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?