23
Mayıs
2024
Perşembe
SEYDİŞEHİR - KONYA

CE-KA, işçilere bildiri dağıttı

ETİ AŞ’yi devralan CE-KA firması yetkilileri işçilere bildiri dağıttı. Dağıtılan bildiride:Değerli Eti Alüminyum çalışanları...Alüminyum A.Ş ile ilgili özelleştirme süreci, ihalede en yüksek teklifini veren firmamız adına onanmış ve yasal olarak şirket hisselerinin tamamının 29.07.2005 tarihinde şirketimize devredilmesiyle tamamlanmıştır. Hiçbir yabancı ortak olmadan, böyle büyük bir tesisi almanın ve Türk ekonomisine katkısını artırarak devam ettirecek olmanın gururunu duyuyoruz.

Amacımız, uzun yıllardır modernizasyon yatırımları yapılmamış ve teknolojik olarak geri kalmaya yüz tutmuş bu tesisi, en az 110 milyon dolar yatırım yaparak yeni ünitelerin katılımı ile Dünya çapında bir tesise dönüştürmektir. Mevcut cevher rezervleri buna müsaade etmektedir,Stratejimiz, bu amaca sizlerle beraber ulaşmaktır. buna rağmen çeşitli nedenlerle , bizlerle çalışmaya devam etmek istemeyen arkadaşlarımızın taleplerine de tarafımızdan saygı gösterilecek , zaten devlet güvencesinde olan her türlü yasal hakları derhal ödenecektir. bu konuda kuşku duyulmasını gerektiren en ufak bir neden söz konusu değildir.

Daha önce özelleştirme idaresinden satın almış bulunduğumuz ve halen gerekli yatırımları yaparak başarı ile çalıştırdığımız tesisler bunun kanıtıdır.Tahriklere kapılmayarak, anlayış ile, karşılıklı iş birliği içerisinde kesintisiz üretime devam etmek en büyük amacımızdır. Hatırlatmak istediğimiz diğer önemli husus, özelleştirme işleminin tamamlanmasıyla birlikte, ayrılmak isteyen arkadaşlarımız için 6i7/4-c ile sağlanan yasal haklarla ilgili sürenin başlamış olmasıdır.

Çalışanların mağduriyetlerine yol açacak süre ve hak kayıplarına meydan verilmemesi için tüm arkadaşlarımızı sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Yeni dönemin yukarıdaki açıklamalarımız doğrultusunda en başta siz çalışanlarımıza, Seydişehirlilere ve tüm Türkiye’ye hayırlı

olmasını diliyoruz.

Eti Alüminyum A.Ş Yönetim Kurulu adına

Şeref Cengiz

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 23:51:49
Güncelleme :1 Ağustos 2005 Pazartesi 12:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa taşlık IP: 85.100.1.xxx Tarih : 3.08.2005 19:12:57
fabrikanın satılması kötu oldu ve seydişehirin yeni adı SEYDİKÖY oldu