18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYDİŞEHİR - KONYA

CE-KA’ ya büyük öfke!

Seydişehir Eti Alüminyum işçisi CE-KA firmasının işyerini teslim almasından sonra eyleme geçti. İlk eylem CE-KA yetkililerinin Seydişehir’e geldiği akşam yapılmış ve firmanın araçları tahrip edilmişti.

Dünde, iş çıkışı işçilerle birlikte iş yakınları ve halkında fabrika önünde birleşmesi ile yaklaşık 1500 kişi Emniyet Kuvvetleri eşliğinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına kadar yürüdü.

Sık sık slogan atan grubu burada Konyadan gelen çok sayıda polisin kurmuş olduğu barikat durdurdu. Kısa bir direnişten sonra biber gazı kullanılarak göstericilerin barikatı aşması engellendi.

Daha ileri gidemeyeceklerini anlayan göstericileri yatıştırmak için, Çelik İş Şube başkanı Muammer OĞUZ bir açıklama yaptı. Oğuz, amaçlarının sadece haklı mücadelelerini devam ettirmek olduğunu bunun için kararlaştırılan eylem planı dışına çıkılmamasını istedi. Bu arada göstericiler “öl de ölelim, vur de vuralım” sloganıyla başkana destek verdiler. OĞUZ uzunca konuşmasında şunları söyledi:

"CE-KA ile çalışmayacağız. Bizi tepip onlarında yanında olan ve 'ben müdürüm, ben başmühendisim' diyenler şimdi evlerinde vasıfsız oturuyorlar, ama ben sizinleyim ve ben sizinle olduğum müddetçe beni yanlarına alamazlar. Devletin polisi vergisini veren devleti için çalışanları korumak yerine devleti sömüren vergi kaçıranları koruyor. Seydişehir işçisinin birliğini bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.Eline liste hazırlayanları uyarıyorum.”

Konuşmanın ardından, “CE-KA gidecek şartel inecek!” şeklinde slogan atan işçiler polis barikatını aşarak yürümek istedi. Polis mukavemet göstererek barikatı açtırmadı. Çoğu dağılan göstericilerden az bir kalabalık yürüyerek eski garaj kavşağından, Seyyitharun bulvarından polis kordonu altında Belediyeye kadar yürüdü ve sessiz bir şekilde dağıldı.



 

 

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 23:19:03
Güncelleme :1 Ağustos 2005 Pazartesi 12:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?