18
Haziran
2024
Salı
SEYDİŞEHİR - KONYA

CE&KA'ya ziyaretçi akını

Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş'yi alan CE&KA firması yetkilisi Ekrem Cengiz’ e Seydişehir AK Parti İlçe Teşkilatı, İlçe Belediye Başkanı, belde Belediye Başkanları ve Esnaf Kefalet ve kredi Kooperatifi yönetim kurulu “hoş geldiniz ve hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Özelleştirme karşıtı eylemleriyle, Türkiye gündemini uzun süredir meşgul eden Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş' yi en yüksek teklifi vererek 305 milyon dolara satın alan CE&KA firması Seydişehir Noterliğinden devir işlemlerini yaptırıp ve Seydişehir Ticaret odasına kaydını yaptırarak Alüminyum A.Ş. nin tek ve yetkili sahibi olmasının ardından, ziyaretçi akınına uğradı.

Firmayı dün de, AKP İlçe Başkanı A.Kadir Arslan, yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ve belediye Meclis üyeleri, Taraşçı Beldesi Belediye Başkanı Dursun Kurt, Kesecik Belediye Başkanı Tacettin Yıldız ve Akçalar Beldesi Belediye başkanı Mustafa Ayvacı ziyaret etti. Belediye Başkanı Halıcı burada ziyaret heyetindekileri, firma yetkilisi ve aynı zamanda Rizespor Kulüp Başkanı Ekrem Cengiz'e tek tek Ekrem Cengiz’ e tanıttı.

Ekrem Cengiz, burada yaptığı açıklamada, “Biz Seydişehir’ de ihaleye girerken huzurumuz bozulmayacaksa, toplumumuza, ülkemize faydalı olacaksak bize nasip olsun diye düşündük. İhalenin yerli firmada kalması bizi çok sevindirdi. Gönül isterdi ki, bu satış 10 yıl önce gerçekleşsin ve bugün burada üretim kapasitemiz 1 milyon tona çıksaydı" dedi.

"Umudumuz sizin yatırımcıya sahip çıkmanız" diyen Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu da her yatırımcının arzuladığı bir şey. İnşallah bu tavrınız bizden başka yatırımcılarında buraya gelmesine sebep olur. Bu satış, millete devlete tüm Türkiye hayırlı olsun. Tüm Türkiye kamuoyu askeriyede dahil bizim Eti AŞ’ yi almamızdan gayet memnun. Türk firmaları ne kadar markalaşırsa, küresel rekabet şansımız o kadar artar ve uluslar arası pazarlarda yerimizi o kadar çabuk alırız. Bir insan ne kadar çok çalışırsa o kadar çok söz sahibi olur. Bu özelleştirme belki on yıl önce yapılsaydı, bugün Dubai'de yıllık 1 milyon ton üretim yapan alüminyum fabrikası açılmayacaktı.

“FABRİKAYI DÜNYA MARKASI YAPACAĞIZ”

Özelleştirmenin artık bir devlet politikası olduğunu söyleyen Cengiz, "Her şey özelleştirilecek diye bir kaide yok. Kısa sürede özelleştirme yapan ülkeler ekonomide başarı sağlamışladır. Burası ilk kurulalıdan beri teknolojik olarak hiç bir gelişme sağlanmış mı, bu şekilde özelleştirmenin veya bizim burayı işletmemizin bir anlamı olmaz burayı en ranta bir şekilde işletmek ve bir şekilde de büyütmek, vaat ettiğimiz yatırımı yaparak bir dünya markası haline getirmek" diye konuştu.

Ziyarette Ekrem Cengiz'e "Hoşgeldiniz" diyen Seydişehir Belediye başkanı İbrahim Halıcı ise, Önümüzdeki günlerin daha iyi günler olmasını beklediklerini ifade ederek, "Biz, sizin gibi yerli bir firmanın tesisi almasından memnunuz. Dünya üzerinde özelleştirme yapmadan zengin olan ülke görmedik. Buraya başka yatırımcıların da gelmesini istiyoruz ve Seydişehir için daha çok yatırımcı getireceğiz. Seydişehir’e bu özelleştirmenin sosyal ekonomik ve her yönden faydalı olacağını düşünüyoruz. Hayal ettiğimiz şeyi başaracaksınız. özel sektör hatır için gelmez para kazanmak için gelir, yatırım yapmak için gelir.” şeklinde konuştu. 

Bu ziyaretin arkasından Esnaf Kefalet ve kredi kooperatifi Başkanı Muzaffer Çatal başkanlığında yönetim kurulu Ekrem Cengiz’i makamında ziyaret ederek, "hoş geldiniz ve hayırlı olsun" dedi.

Çatal, Ekrem Cengiz’ e oda yönetimini tanıttıktan sonra , Seydişehir’ in çok sıkıntılı günler yaşadığını, özellikle esnafın kredi kullanarak ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, daha önce Eti Alüminyum’ dan mal almanın çok zor olduğunu söyledi.

İsteklerinin birinci derece de fabrikanın çalışması olduğuna dikkat çeken Çatal, üretim, istihdam ve yatırımın ön planda tutulması gerektiğini, ayrıca alınacak personel konusunda Seydişehir bölgesine öncelik verilmesini ve tesislerin mal alımında Seydişehir esnafının göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 08:17:22
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 13:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?