18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYDİŞEHİR - KONYA

Çelik-İş'ten başbakana cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Seydişehir Alüminyum Tesisleri’ndeki işçilerin özelleştirme sonrası işten çıkarılmayacak" açıklamasını değerlendiren Çelik-İş Sendikası Seydişehir Şube Başkanı Muharrem Oğuz, özelleştirme şartnamesinde işçileri güvence altına alan hiçbir ibarenin bulunmadığını savundu.

Özelleştirme kapsamına alınan ve dün üzücü olaylara sahne olan Seydişehir Eti Alüminyum Tesisleri hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Özelleştirme yapıldıktan sonra işçi çıkarımı olmayacak" açıklamalarına, işçiler ve Çeliş-İş Sendikası tepki gösterdi.

Çelik-İş Seydişehir Şube Başkanı Muammer Oğuz, başbakanın şartnameyi tam olarak bilmediğini iddia ederek, "Tesislerin satışı için hazırlanan şartnamede işçileri güvence altına alan hiçbir ibare bulunmamaktadır. Biz işçilerin istihdamının devamına dair şartnamede bir madde göremedik. Sayın başbakanın bu şartnameyi tekrar inceleyip, inceletmesini istiyoruz. Şartnamede sadece satış ile ilgili bilgiler var" dedi. Kapasite artırımı ile ilgili ibarelere de rastlamadıklarını dile getiren Muammer Oğuz, şartnamede sadece satış ve modernizasyon ile ilgili maddelerin olduğunu sözlerine ekledi.

İşçilerden Harun Gevrek ise, bu meselenin hiçbir şekilde ideolojik algılanmaması gerektiğini ifade ederek, "Bizim davamız ekmek kavgası ve bu meselenin bir vatan meselesi olduğudur. Olaya geniş bakmasınlar, araştırsınlar, gerçekleri görsünler. Seydişehir vatandır, vatan satılmaz" diye konuştu.

8 yıldır fabrikada çalışan Ahmet Yıldırım da, işçi çıkarılıp çıkarılmamasının sorunları olmadığını ileri sürerek, "Bizim sorunumuz, vatan topraklarının satılmaması. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Alüminyum madenleri ve tesisleri satılırsa, şehitlerimizin kanı da satılmış demektir" şeklinde konuştu.

16 yıllık işçi Ali Kocaoğlu ise, bugüne kadar yabancılara satılan 160 fabrikanın hepsinin de kapatıldığını belirterek, bunun kendi fabrikalarının başına gelmesinden korktuklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 17:22:57
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 14:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?