18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYDİŞEHİR - KONYA

Çiftci TMO' yu geri istiyor

TMO şefliği köy ve kasabalardaki 20 bin dekar alanda ekili bulunan buğday ve arpa alımlarına devam ediyor. Yetkililer hasat döneminden bugüne kadar bir aylık dönemde çevre ilçelerden gelen 4 personelle 10 bin Ton buğday, binton arpa alımı yapıldığını açıkladı.

Çiftçilere buğdayda kilo başına 30-36 YTL, arpada 25.5 YTL ücret ödeniyor. 10 tona kadar peşin ödeme yapılırken kalan kısımın bir ay içinde ödeneceğini belirtildi.

Geçen yıl 8000 ton buğday alındığını açıklayan TMO şefliği bu yıl ise geçen yıl aynı döneme göre bu rakamın üzerinde alım yapıldığını söyleyerek Saadetler Mahallesi'nde oluşturulan sahada stoklandığını kaydetti.

Yetkililer bu yıl tüccarların hububat alımında bulunmadığını mahsullerinin tamamını TMO’ya getirdiklerini dile getirdiler.

Çiftçi ise bir hafta bekledikten sonra ürünlerini geçen yıllara göre hem ucuz verdiklerini hem de ofis merkezi olmadığı için bir hafta bekledikten sonra ancak ürünlerini verebildiklerini bununda kendilerini hem maddi hem de manevi yönden etkilediğinden şikâyetçi olarak, bir an önce bu meseleye yetkililerden çözüm bulmalarını istediler.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 18:34:46
Güncelleme :20 Ağustos 2005 Cumartesi 21:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?