23
Mayıs
2024
Perşembe
SEYDİŞEHİR - KONYA

Dağlar arasında bir doğa harikası: Dipsiz göl

Seydişehir- Antalya yolu üzerinde 'Alacabel Mevkii yayla yollarına gider' tabelasından dönerek yaklaşık 17 kilometre içeri gidildiğin de sülek yaylaları olarak tabir edilen, bir tarafta Bozkır Sorkun sarot yaylaları, Bir tarafta ak dağ olarak tabir edilen dağların uzantısı, bir tarafta ise Akseki yaylalarının birleştiği yer ve Rakım yaklaşık 2800 metre.

Etrafı Yörük obalarıyla çevrilmiş bir doğa harikası, Çevrede dipsiz göl olarak ün yapmış toplam çapı 500 metreyi geçmeyen gölün gözle görülen hiçbir geliri yok. Suyunun o kadar berrak ve o kadar temiz olması dipten beslendiğinin kanıtı. Turizm şirketlerinin keşfetmediği bu gölü şu ana kadar sadece göçebe Yörükler bilmekte.

Göl turizme kazandırılırsa bölgenin ve gelişmekte olan yayla turizmi için bir kaynak teşkil edecek. Göl için yöre de yaşayan sülek yaylası sakinlerinden Ali Ünal’ ın (75) anlattığına göre göl seviyesi hiç değişmemiş, altmış yıl önce çocuk yaşta geldiğinde de aynı şimdide aynı seviyede olduğunu söylüyor.

Hemen gölün dibinde bulunan hocalı yaylası sakinleri gölün içinde yaşayan aygır olduğu ve bu aygırın insanlara zarar vermemesi için bir koç veya keçinin kurban olarak atıldığını, atılmadığı zaman ise yüzmeye giren insanları yuttuğunu ve cesedin bir daha bulunamadığını kulaktan kulağa anlatılmaktalar. İşte keşfedilmeyi bekleyen bir doğa harikası dipsiz göl.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 17:58:00
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 00:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?