26
Mayıs
2024
Pazar
SEYDİŞEHİR - KONYA

Demirel'in çantacısı hayır diyecekmiş!

BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ KONYA'DA

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni anayasa paketinde fındık fıstığın değil temel hak ve özgürlüklerin yer aldığını söyledi.

Arınç, partisinin düzenlediği açık hava mitingine katılmak üzere Konya'nın Seydişehir ilçesine geldi. Seyyid Harun Bulvarı'nda halka seslenen Bülent Arınç, 8 yıllık AK Parti iktidarlarında kendilerine birçok kişi ve kurumun engel olmak istediğini belirterek, "Cumhurbaşkanını seçmemize bile izin vermediler. Tam Cumhurbaşkanlığı ile ilgili konuşmaların yapıldığı 27 Mayıs'ın gecesinde muhtıra mıdır, ne idüğü belirsiz bir şey yayınladılar. Bunun meali nedir? Biz bugüne kadar ne dediysek yaptırdık. Bir sesimizi yükselttik, herkes bizi dinledi. Bir muhtıra yayınladık, iktidarlar istifa etti. Şunların yaptığına bak. Kendi kendilerine cumhurbaşkanı seçecekler. Hem de seçecekleri kişinin başı örtülü dediler. Biz de aynı günün sabahında kendilerine gereken cevabı verdik" dedi.

 

"KAHVENİN RENGİNE GÖRE OY VERECEKLER"

Referandum konusuna da değinen Arınç, insanlara neden evet ya da hayır demesi gerektiğinin anlatılması gerektiğini dile getirerek, "Şimdi bazıları diyor ki, kahvenin rengi kahverengiymiş, bir kahvenin de kırk yıl hatırı varmış. Bu nedenle hayır oyu verelim. Bazıları da yok anayasa paketinde Seydişehir'in leblebisi yokmuş, yok Malatya'nın kayısısı yokmuş, yok Giresun'un fındığı yokmuş. Bu kadar büyük saçmalık olabilir mi? Anayasa temel hak ve özgürlüklerin belirlendiği, halkın devlet karşısında güçlü kılınmasını sağlar. Anayasanın fındıkla fıstıkla ne alakası var? Daha ona gelene kadar Balyozlar, Kafesler bilmem neler... Ama bunların hiçbirisi bizi yıkmadı. Aksine bizi yıkmaya çalışanlar yıkıldı, perişan oldu" şeklinde konuştu.

 

"CHP VE MHP TABANININ YÜZDE 50'SİNDEN FAZLASI EVET DİYECEK"

MHP ve CHP'nin tabanının da partilerinin aksine "evet" diyeceğine inandığını ifade eden Arınç, "Yapılan son bir ankette MHP'nin tabanın yüzde 26'sının evet diyeceğini gösteriyor. CHP'nin de yüzde 10'undan fazlası evet diyecek. Bunlar evet diyeceğini seslendirenler, bir de seslendiremeyenler var. Onları da hesaba katarsanız MHP'nin yüzde 50'si evet diyecek. CHP'nin durumu daha vahim. Bir milletvekilleri yanlışlıkla 'evet diyeceğim' dedi, adamın hayatını cehenneme çevirdiler. 37 yıllık CHP'li vekile 'seni partiden atıyoruz' dediler. O da 'gerek yok ben kendim istifa ediyorum' dedi ve ayrıldı" dedi.

 

"DEMİREL'İN ÇANTACISI HAYIR DİYECEKMİŞ"

Konuşmasının sonunda Demokrat Parti lideri Hüsamettin Cindoruk'a yüklenen Arınç, "Kendini Menderes'in avukatı olarak tanıtan ve düne kadar Süleyman Demirel'in çantacılığını yapan birileri, bugün çıkmış, hayır diyeceklerini söylüyor. Biz bu partinin içindekilerin evet diyeceğini biliyoruz. Başta eski genel başkanı Süleyman Soylu, bugün evet diyerek bütün Türkiye'yi geziyor. Adnan Menderes'in bize emaneti olan Aydın Menderes bile yatağında 'evet, evet, evet' diye bağırıyor" şeklinde ifade etti.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ KONYA'DA
BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ KONYA'DA
BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ KONYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 21:04:04
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 00:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?