22
Mayıs
2024
Çarşamba
SEYDİŞEHİR - KONYA

Halk Eğtim kursları meslek edindirmeye devam ediyor

Seydişehir'in Gevrekli ve Çavuş Beldeleri’nde açılan halk eğitim kurslarında başarılı olan kursiyerler belgelerini aldı.

Gevrekli ve Çavuş Beldeleri’nde kurs sonunda düzenlenen yıl sonu sergilerinin açılışına Seydişehir Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı İhsan Cebeci, İlçe Belediye Başkanı İbrahim Halıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan, belde belediye başkanları, kursiyerler ve belde halkı katıldı. Açılış töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan, eğitime ne kadar çok önem verilirse, geleceğin o kadar parlak olacağını söyledi.

Halk Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Bekar ise "Halk Eğitim Merkezi olarak görevimiz, örgün eğitimin dışına çıkmış yada hiç eğitim almamış başta genç kız ve kadınlarımız olmak üzere bütün halkımıza eğitim vermektir. Bu yıl başta genç kız ve kadınlarımızın eğitilmesi ile ilgili olarak 17 ayrı branşta, 27’si köy ve kasabalarda olmak üzere toplam 44 adet mesleki, sosyal ve kültürel kurs açtık. Bu kurslarımıza şuana kadar 310 erkek, 740 bayan olmak üzere toplam bin 50 kursiyer katılmıştır. Kurslarımızda mesleki beceri yanında kültürel konularda da eğitim verilerek kursiyerlerimizin aydınlanmaları sağlanmaktadır. Yaz aylarında da kurslarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğretmen ve kursiyerlerin 1 yıllık el emeği göz nuru çalışmalarının yer aldığı sergiler, Kaymakam Mehmet Ali Yıldırım tarafından açıldı. Gevrekli Beldesi’nde 19, Çavuş Beldesi’nde ise 16 kursiyer, 2004-2005 eğitim yılı sonunda belgelerini aldılar. Aldıkları bu belgelerle, tekstil fabrikalarında çalışabilme hakkı kazanan genç kızların yapmış oldukları dikiş ve nakışlar, sergiyi gezenler tarafından beğenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 13:16:52
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 14:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet savaşçi IP: 85.104.240.xxx Tarih : 2.12.2008 14:10:24

sizi cok beyeniyorum hep öyle kalın sizi büyle gürmek şereftir