2
Haziran
2024
Pazar
SEYDİŞEHİR - KONYA

Katliama karşı tek ses

Seydişehir'deki siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri Telafer’de meydana gelen katliamı kınayarak siyasi iktidarı uyaran bir basın açıklaması yaptı. ADD, CHP, DSP, EGİTİM-SEN, İP ve MHP başkanlarının ortak açıklamasında şu görüşlere yer verildi:.

‘’En son 1 Eylülden beri, yanı başımızda devam eden IRAK – TELAFER’ DEKİ katliamın durdurulması sürecinin başlatılması için, sizlerin aracılığıyla Türk kamuoyuna sesleniyoruz! Telafer Türkmenlerin en yoğun yaşadığı Irak kentlerinden biri. Yoğun bir şekilde 1 Eylül tarihinden bu yana Amerikan işgal güçlerinin işgali altında. Ancak kenti savunan Türkmenler: "burası Irak 'ın Çanakkalesidir geçilmez'" diyerek Emperyalist güçlere karşı onurlarıyla mücadele veriyor.

Bu gün Telafer Amerikan emperyalist zulmüne set çekiyor .Bu set çekişin bedeli olarak da kimyasal silah dahil her türlü ağır silahlarla bombalanıyor, çocuk yaşlı herkes bu saldırı altında soykırım yaşıyor.

Telafer 'de insanlık suçu işleniyor. Amerikan güdümünde hareket eden ve onu stratejik ortak olarak kabul edenler ise Amerika Irak'ta :demokrasi için özgürlük için bulunuyor diyorlar. İşte bu soykırımı Dünya seyrediyor, Özgür demokrat batı seyrediyor, işte insan hakları savunucuları seyrediyor, işte kimsesizin kimsesiyiz diyen hükümetimizin başı seyrediyor. Telaferde ki Türkmen direnişini de terörist ilan ediyor.

HAYIR bin kere hayır. Onlar emperyalist tahakküme karşı direnenler,soydaşlarımızdır .Telaferde ki Türkmen soydaşlarımız Irak ın bağımsızlığı için savaşmaktadır. İşbirlikçiliği kabul etmeyen onurlu Telafer halkının bu mücadelesi hükümet katında desteklenmediği gibi bu haklı direnişin sahipleri terörist ilan ediliyor. En büyük terörist: Amerika ise demokrasi savunucusu ilan ediliyor. Kimsesizlerin kimsesi olduklarını ilan edenlerin nerede oldukları artık biliniyor. Kaderlerini emperyalistlerin kaderiyle birleştirmişler ve onlarla birlikte hareket etmektedirler. Bugün ABD emperyalizmi Telafer 'de başarılı olursa kendine direnen diğer yerlerde de aynı uygulamaları sürdürecektir. Bugün ırak 'a yapılan yarın Suriye'ye, İran'a ve Türkiye'ye de yapılabilir. Hani hepimiz komşu idik, kardeştik. İşte kardeşlerimiz tanklarla toplarla bombalarla yok ediliyor.

Bizler Demokratik Kitle Örgütleri olarak bugünkü bu saldırıları görmezden gelen iktidarı kınıyor ve uyarıyoruz.
Türkiye sahipsiz değildir.Türkiye bu tür onursuzluğa layık değildir. Yanı başında kardeşleri katledilirken Türkiye seyirci kalamaz.Bizler! Büyük milletimize layık olacak bir yönetim anlayışının ortaya konmasını istiyoruz. Telafer’ de ki soydaşlarımıza yapılan katliam bir an önce durdurulmalıdır. Bu katliamın durması ve bölgemizin huzura kavuşması için:En başta Emperyalist saldırganlık durdurulmalıdır.

Bizler, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Seydişehir'de ki Demokratik Kitle Örgütleri Olarak;Ortadoğu da söz sahibi olduğunu söyleyen iktidar, etkinliğini (Suriye 'in Lübnan'dan çıkarılmasını sağladığını kaydederek) Telafer de işlenen cinayete niye seyirci kalıyorlar? Çünkü bu iktidar AB ve ABD güdümlü politikalarının Ortadoğu da jandarmalığını yapıyor. Siyasi iktidarı ;ABD'nin stratejik ortağı olmaktan, ayrılmaya çağırıyoruz.’’

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 09:39:26
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 01:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?