18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYDİŞEHİR - KONYA

Kazan: Bunların yetenekleri yok

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Seçimlere 3 ay kalana kadar iyi, daha sonra önümüze kocaman bir kuyu kazılıyor ve kuyunun içine düşürülüyoruz" diye konuştu.

Seydişehir Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen konferansı, SP Konya İl Başkanı Zülfikar Gazi, İl Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Derbentli’nin de aralarında bulunduğu davetliler ile vatandaşlar izledi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, insanın ünsiyet sahibi bir varlık olduğunu belirterek, "İnsan, sevgisiz, ilgisiz, çevresiz, yalnız ve devletsiz yaşayamaz. İnsanla ilgilenilmezse, hayatın tadını alamaz. Bir arada yaşayan insanların haklarının korunması için bizler varız. Bir ülkede başarılı olana destek vermezseniz, ülke ilerlemez. Seçimlere 3 ay kalana kadar iyi, daha sonra önümüze kocaman bir kuyu kazılıyor ve kuyunun içine düşürülüyoruz. İçinde bulunduğumuz zilletten kurtulmamız lazım. Eğer adil ve sistemli bir şekilde çalışırsak sırtımız yere gelmez, AB’ye kucak açmayız. Kültürel emperyalizm, ülkemizin tehlikede olduğu bir sistemdir. Bu emperyalizmde insanlarımız, kıyafetleriyle, kullandıkları kelimelerle ve işyerlerine koydukları isimlerle ABD’ye özenilen bir hale gelmiştir" dedi.

Hükümeti de eleştiren Kazan, "Şimdinin Maliye Bakanı, bir zamanlar SEKA Genel Müdürü idi. Orayı satan adam, neden Seydişehir Eti Alüminyum Tesisleri’ni satmasın. Bu insanların, ülkeyi yönetecek yetenekleri yok. Sayın Necmettin Erbakan şimdiki hükümet için, ’çoluk, çocuk’ demişti. Şu anda Türkiye’de 32 milyon insan açlık sınırı altında. Türkiye aslında fakir bir ülke değildir. Toprak altında madenlerimiz, çok büyük orman zenginliğimiz var. Bunları değerlendirdiğimiz zaman kimseye muhtaç olmayız. Şimdi AB’ye girmek istiyor musunuz diye sorsak, yüzde 60 ’evet’, yüzde 40 ’hayır’ der. Gerekçesi ise ’Oğlum işsiz, Türkiye fakir o yüzden girsin’ der. Ama şunu bilmeliyiz ki AB’nin koyduğu kurallarda, serbest gezemezsin ve 2014 yılına kadar para yardımı alamazsın diyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 22:52:02
Güncelleme :3 Nisan 2005 Pazar 11:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?