23
Mayıs
2024
Perşembe
SEYDİŞEHİR - KONYA

Kırat Seydişehir'de şahlandı

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar bugün Seydişehirdeydi. Yaklaşık 5 bin kişilik bir kalabalığa hitap eden Ağar hükümete yüklendi.

Alüminyum fabrikasının satılması ile sancılı günlerin yaşandığı ilçeye yaklaşık bir buçuk saat rotarla gelen AĞAR’ ı alandaki halk Başbakan AĞAR sözleriyle karşıladılar.

AĞAR gelmeden önce konuşan Çelik İş Sendikası Başkanı Muammer OĞUZ “Özelleştirmenin her zaman olduğu gibi karşısında duracağız, yanımızda olup da bizi destekleyenlere canımız feda, karşımızda duranlarla, emeğimize el uzatanlarla çatışmaya da söz verdik.” Dedikten sonra mikrofonu Mümtaz YAVUZ aldı, YAVUZ sözlerinde Doğru yol Partisi ve AĞAR ın yaptıkları ile yapacaklarını anlatarak tamamlarken alana gelen AĞAR Başbakan AĞAR sloganlarıyla konuşmasına başladı AĞAR ilk olarak Seydişehir in Doğru yolun Siyasi tarihine damgasını vuran yerlerden olduğunu ve 1960 dan sonraki ilk büyük seçimde 1965 seçiminde Seydişehir in Türkiye ye damgasını vuran yerlerden olduğunu ve bunun karşılığı borçlarını ödeyeceklerini söyleyen AĞAR sözlerine şöyle devam etti;
“Ülkenin tüten bacalara ihtiyacı vardı, üretime ihtiyacı vardı, gelişime, sanayiye ihtiyacı vardı, ancak Dünyadaki büyük tekeller engel olmak istedi, biz halkımızla birlikte Seydişehirde, Aliağa da ve Erdemir de demirçelik, Alüminyum ve rafineriler inşa etmeye başladık Bizden sonraki iktidarlar Türkiye nin değerini bilmedi, ama biz o halkın hakkını savunmak için elbette Seydişehirli olacağız. 1967 den bu yana kaderine terk edilmiş, Kasabayı,kent haline getirmiş yerdir fabrika, kötü yönetimin suçunu çalışana çıkarmak nerde görülmüş.

Biz hep tüten bacalarımız yetişen ürünlere yollarımız, Gemiler yanaşacak limanlarımız ve gemilerimiz olsun istedik hep biz gayret ettik, halkın refahı, işyerlerinin gelişimi, işsizliğin önlenmesi, o işçilerin ekmeği, ve o işçilerin çocuğu için hep çalıştık ve hepsinin altına da kırat damgası vurduk. Bu dönemlerde kalkınma, iş, gelişim dedik bir yandan da hak hukuk dedik vatandaşı ezmedik, zorla iktidardan gönderildik, yinede halkın yanında halkla yürüdük.Bu gün olduğu gibi, bundan sonrada tüten ocakları söndürmek değil üretim istihdam için uğraşacağız, biz buralara bilerek yaşayarak geldik,bu Anadolu toprağını vatan yapmak için geldik, Allahın bu bize verdiği toprağı, çiftçiye destek vererek ürettirerek geldik. Bu günkü iktidar çiftçiyi öldürdü, Kulu dan bu yana her yerde halk önümüzü kesti, yeter artık bittik dediler, mazota gelen zam yüzde yüzü geçti çiftçi kan ağlıyor, Hükümet ise IMF ile hazırlanan bütçeden payı faizciler alır, güç odakları alır, ancak işçinin, çiftçinin esnafın, ev kadınının hayrına hiçbir şey düşmez, ama böyle bir iktidar ayakta duramaz.
Meseleyi takip ediyoruz hizmet eden insanların hakları karşılanamaz, telekomda ki görevli 35 bin personelden 25 bininin ücretsiz izne çıkarılacağı söyleniyor kendi savunma güvenliğimizle ilgili bütün meseleleri takip ediyoruz. Bu memleketin hayırı için kurulan fabrikaların geleceğinin de takipçi olduğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın. Önemli olan sanayi kuruluşlarımız, önemli olan çalışanın hukukunun iş güvenliğinin korunmasıdır.bu güne kadar Muhalefeti meclis dışına atan, sendikalarla, mahalli idarelerle konuşmayan bir iktidarı Türkiye tarihi yazmadı.Yapılan özelleştirmeler güzelleştirme olmuştur, Yolsuzluğun şaibelere devam edilmesi eşi dostu güzelleştirmeye dönmüştür. Her özelleştirmenin arkasında bir eş bir dost, kötü kokular dolaşmaktadır. Bütün ihalelerin ardında kiminin oğlu, kiminin yeğeni, kiminin dayısı… ama halk yeter demiştir.Meydanlara çıkmayalı baya olmuş, ben Türkiye nin en çok kara yolculuğu yapan başkanıyım, bir helikopterimiz yada uçağımız yok ki onla gidelim, biz öyle deyince başbakanda demiş ki bizde geziyoruz, onlar Washington sokaklarında geziyorlar, bizse memleketimizin sokaklarında geziyoruz. İmf’ nin hazırladığı paketle halkı eziyorlar, çiftçiyi Avrupa ile yarışır hale getireceklerdi , çiftçiyi soydunuz açlığa mahkum ettiniz bitirdiniz. Bu yetmedi esnafı iş yapamaz hale getirdiler, Avrupa ile rekabet edecek dedikleri çiftçi aç yatıyor. İşçi memur korku içinde imzaladıkları sözleşme kağıtları ile işini ne zaman kaybedeceği korkusuyla yaşıyor, 3 seneye yakın zaman geçti hala bir şey değişmedi bunlar muhalefette iken IMF’ yi suçlarken şimdi en iyi ortağı oldular, Bu hükümetten memnun olanlar sadece tuzu kuru olanlardır. Ülkenin en büyük borçlanması ve en büyük faiz ödemeleri bu dönemdedir, ama halkın iradesi sandığı getirecektir. Bu zayıf iktidar döneminde terör yeniden çoğalmaya başlamıştır ülkenin her yeri gibi doğuda ekonomik krizdedir, bu ülkeye bir çivi dahi çakmayan bu zayıf iktidara halk dersini verecektir. Bunlar halkın meselelerine Washington ve Brüksel gözlükleriyle bakmaktadırlar.
Türkiye yi yıllarca A.B. ve A.B.D. de gururla temsil etmiş olarak insanına güvenen bir Türkiye adaletli inançlı demokrat, sendikaların, sivil toplum örgütlerinin odalarında demokrasiye katıldığı bir Türkiye herkesin bir iş güvencesi olduğu, gururlu, mutlu, muhteşem, bizim ülkemiz istiyoruz” dedi.

 Sık sık sözleri “Ekmeğe uzanan eller kırılsın.” ,“Silkele AĞAR düşecekler.” “Vatanı satanı bizde satarız.” ”IMF ye yumuşak Halka Başarı.” “Seydişehir ÇEKA’ ya mezar olacak.” “IMF’nin imamı kaça sattın vatanı.” Şeklinde sloganlarla kesilirken AĞAR Hükümete de şöyle seslendi;
Yarın mnillet karşısında hesap sorulacak işlerden kaçının var olan tesisler hakkında kararlar verirken bir değil yüz kez düşünün, yoksa bu halk bu günkü gibi omuz omuza karşınızda olacaktır.. diyen AĞAR başörtüsü konusuna da değinmeden geçmedi, Seçim alanlarında ve Hükümete geldikten sonra baş örtüsünü çözeceğiz derdiklerin de arkalarında olduğumuzu söylemiştik diyen AĞAR “ Bizim gittiğimiz yol belli ve verdiğimiz her sözün arkasındayız sizde sözünüzü tutun ve bu çocukların maduriyeti giderilsin” dedi ve Türkiye yi huzura kavuşturacak ve IMF’ siz bir Türkiye için elle tutulur gözle görülür somut projelerinin hazır olduğunu söyleyen AĞAR seçim meydanlarında bunu halka anlatacaklarını söyleyen AĞAR sözlerini şöyle tamamladı;
“Milletimizin bütün sıkıntılara rağmen bir bütün halinde hak ve hürriyet için verdiği mücadelede yanınızda olacağım.” diyen AĞAR başbakan ağar sloganları arasında halkı selamlayarak otobüsü ile alanı terk etti. Seydişehir den hareket ettikten sonra Konya ya giden Ağar burada Kon Tv nin haber programına katıldı.

İsmail SÜNBÜL-Kenthaber-Seydişehir
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 22:32:57
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 14:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahir usata IP: 212.175.109.xxx Tarih : 8.07.2005 10:29:23
ya ne şahlanması MİLLETİN DERDİ BAŞKA KIRATIN DERDİ BAŞKA. ŞEHİRE İĞNE ARAMAYA GELMİŞ. cuvaldız buldular..