18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYDİŞEHİR - KONYA

Konya: Seydişehir'de açılan Tınaztepe Mağarası turist bekliyor

Geçtiğimiz yıl mağara içerisine yapılan yürüyüş platformuna bu yıl 380 metrelik kısım eklenerek mağaranın tamamı gezilebilecek. Mağaranın girişinden itibaren yer yer traverten ve sarkıtlar ile mineral tortulardan oluşan yoğun bir doğal doku görenlerin dikkatini çekerken, 1970 yılında mağarada Kaptan Cousto’nun ekibi tarafından incelemeler yapıldığı kaydedildi. Birçok belgesel ekibinin çekimler yaptığı mağaranın, şimdi yerli ve yabancı turist kafilelerine ev sahipliği yapması planlanıyor.


Tınaztepe Mağarası’nın işletmeciliğini yapan Çelmeli Turizm Şirketi Genel Müdürü Bayram Çelmeli, mağaranın tamamının yürüyüş platformu ile donatıldığını söyledi. Geçen yıl turizme açılan mağarayı; bu yıl 8 bin yerli, 500 yabancı turistin ziyaret ettiğini belirten Çelmeli, yabancı turistlerin ilgisini çekebilmek için birçok turizm acentesi ile bağlantı kurduklarını kaydetti. Çelmeli, "Bu yıl mağaranın iç kesiminde bütün çalışmalar tamamlandı. Bin 580 metrelik yürüyüş platformu yapıldı. Mağaraya gelen karayolunda çalışmalar olduğu için, beklediğimiz yabancı turist sayısına ulaşamadık" dedi.


Mağarayı gezmeye gelen turistlerin ihtiyaçlarını gidermeleri için sosyal tesislerin de kurulduğunu ifade eden Bayram Çelmeli, çekim yapan belgesel yapımcılarının da mağaranın tanıtımında büyük rol oynayacağını sözlerine ekledi.

iha-konya
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 17:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?