17
Haziran
2024
Pazertesi
SEYDİŞEHİR - KONYA

MHP'den Eti Alüminyum işçisine destek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Seydişehir'de katıldığı konferansta, Eti Alüminyum Fabrikası işçilerine destek verdi.

Seydişehir’in Çavuş ve Gevrekli beldelerinde bir dizi ziyaret gerçekleştiren Bal, MHP İlçe Teşkilatı ve Çelik-İş Sendikası tarafından Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen konferansa katıldı.

Konferansta işçilere konuşan Faruk Bal, fabrika kurulmadan önce Seydişehir’in bir köy konumunda olduğunu anlatarak, "Ama fabrika kuruldu, Seydişehir Seydişehir oldu. Şimdi ise özelleştirme adı altında Seydişehir, Seydiköy olma yolunda. Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası çok önemli bir tesistir. Dünyanın tek alüminyum entegre tesisidir. Burada alüminyum üzerine her şey üretilebilir. Bu maden her şekle girebilir, her yerde kullanılabilir. Alüminyum artık yüzyılın madeni olmuştur. Dünyada alüminyum rezervi ortalama 2.5 milyar tondur. Bunun yaklaşık 450 milyon tonu Türkiye’dedir. Türkiye’deki alüminyum fiyatı dünya alüminyum fiyatını etkilemektedir. Bu fabrika eskidir. Bunu satarak değil, birilerine peşkeş çekerek değil, kendi kazancı ile modernize etmeliyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 15:57:13
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 18:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?