24
Mayıs
2024
Cuma
SEYDİŞEHİR - KONYA

Öğrenci velileri 'Bu kadarına da pes' dedi

Seydişehir de İhsan Tekin İlköğretim Okulu ek bina inşaatında hiçbir güvenlik önlemi alınmadan inşaat çalışmaları devam ediyor. Kızılcalar Mahallesinde ki okulda 3 yıldır ek bina için onay çıkartmak isteyen Okul Müdürü ve Okul aile birliği bu yıl kararı çıkarttırdı. Ancak okulların açılmasına bir ay kala yapımına başlanılan inşaat öğrenciler için tehlike sinyalleri çalıyor. Çevresinde hiçbir güvenlik bariyeri kurulmayan inşat alanında öğrenciler oyun oynuyor ve okula gidip gelirken kazılan çukurun üzerine konulan kalas üzerinden geçiyorlar.

Herhangi bir öğrencinin 2-3 metre derinliğinde ki çukura düşmesi halinde ölümle bile sonuçlanacak olay doğabilecek, özellikle 1. sınıfa giden ve henüz okula bile alışamamış öğrenciler için her ne kadar okul müdürü sürekli inşat alanına girmeyin uyarısı yapsa da pek dinlemiyorlar.

Öğrenci velileri ise geç başlatılan okul inşaatından dolayı öfke saçıyorlar, bir veli Okul inşaatının başlamasının sakıncalı olduğunu söylerken sözlerine şöyle devam etti.

” Bu kadarına da pes diyoruz, bu inşaatın bu vakitte başlamasına izin veren insanların kendi çocukları bu okulda okuyor olsaydı ne yaparlardı acaba, biz veli olarak çocuklarımızı uyarıyoruz ama sonuçta adı üstünde çocuk yarın Allah korusun burada bir çocuğun başına bir şey geldiği zaman sorumlusu kim olacak hesabını kimden soracağız, buna bir çözüm bulunsun bu konuda Milli Eğitim Müdürü ile görüşüp kendisini göreve çağıracağım biz bu çocukları sokakta bulmadık.” dedi.

İsmail Sünbül
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 19:52:26
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 03:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?