17
Mayıs
2024
Cuma
SEYDİŞEHİR - KONYA

Öğrencilere şehir turu

Konya’nın Seydişehir İlçesi’ne bağlı Ketenli Beldesi’nde ilköğretim öğrencilerinin, şehirleşme ve şehir hayatını tanımaları için bir gezi düzenlendi.

Ketenli İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri, iki öğretmen eşliğinde Seydişehir'e geldi. İlçede yemek yiyen 43 öğrenci, daha sonra belediye ve diğer kurumlarını gezdi.

Ketenli İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 400 öğrenciden yaklaşık 300'ünün ilçelerini tanımadıklarını belirten 3B sınıfı öğretmeni Aysel Gümüş, "Biz de ilçeyi tanıtmak için böyle bir organizasyon düzenledik. Ulaşımımızı Belediye Başkanımız İbrahim Köse sağladı. İlçede nasıl bir yaşam olduğunu öğrencilerimize göstermeye çalışıyoruz. Kasabanın maddi durumu fazla iyi değil. Kasabadaki insanlar geçimlerini hayvancılıkla sağlıyor. Bunu bildiğimiz için elimizden geldiği kadar öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz organizasyondan öğrencilerimiz çok memnun oldu. Böyle ortamlara ilk defa girdikleri için hayret dolu gözlerle etraflarını incelediler. Öğrencilerimizin gerçekten böyle etkinliklere ihtiyacı var" dedi.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2004 Pazar 16:37:40
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 19:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?