22
Mayıs
2024
Çarşamba
SEYDİŞEHİR - KONYA

Oğuz: Bu iş daha bitmedi

Seydişehir Alüminyum'un yüzde 100 hissesinin blok satış ihalesi için Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandı. Cengiz inşaatın 305 milyon dolar ile kazandığı ihalede şirket, nakit ödemede yüzde 8 indirimden faydalanacak, ya da yüzde 40’ı peşin olmak üzere kalanı dolar üzerinden basit faizle 4 yıl vadede eşit taksitlerle ödeyecek.

CE-KA inşaat ihale sonrası bedeli peşin ödeyeceğini açıklamıştı. Oymapınar barajının 49 yıllığına işletme hakkı devrinin de veriliyor olması dava konusu oldu. Önümüzdeki günde fabrikanın devir sözleşmesi yapılması bekleniyor.

ÖYK kararının çıkmasının ardından Çelik iş sendikası şube başkanı Muharrem Oğuz, fabrika sahasında işcilere yönelik yaptığı konuşmada "Bu iş burada bitmedi" dedi.

Fabrikayı teslim hesabı yapmaya çalışanlara bu işin bitmediğini göstermeye hazır olduklarını söyleyen Oğuz, "Mücadele yeni başladı. Satmak ve almak isteyenlere karşı mücadele edeceğiz. Direnmeye hazır olun; bu kavgada birlik ve beraber olursak kazanırız’’dedi.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 23:02:12
Güncelleme :28 Temmuz 2005 Perşembe 15:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?