18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYDİŞEHİR - KONYA

Pilav bahane şenlik şahane

Seydişehir İlçesi’nde bulunan İsmet Şen İlköğretim Okulu’nun her yıl düzenlenen geleneksel pilav şenliği bu yıl da tekrarlandı. Bu yıl 7.’si yapılan pilav şenliğine AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, İlçe Kaymakamı Ali Yıldırım, Belediye Başkanı İbrahim Halıcı, ilçe siyasi parti başkanları ve davetliler katıldı.

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, eğitim ve eğitime yapılan yatırımın çok önemli olduğunu belirterek, "Konya’da eğitimin kalitesini artırmak için ’Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’ başlatıldı. İş adamlarımız köşe köşe, bölge bölge okul yaptırıyorlar. Ticaret ve esnaf odalarından bu konuda desteklerini istiyoruz. Eğitime yapılan yatırımın ülkenin geleceği için yapılacak bir yatırım olduğunu unutmayalım" dedi.

İsmet Şen İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Aksu ise her sene düzenledikleri pilav gününde öğrencilerin hazırladıkları el işlerini sergileme fırsatı da bulduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, şarkılar söylendi ve halk oyunları ekibi yöresel oyunları sergiledi. Çeşitli spor yarışmalarında başarı gösteren öğrencilere ödüller verildi ve davetlilere pilav ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 13:30:18
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 13:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?