23
Mayıs
2024
Perşembe
SEYDİŞEHİR - KONYA

Salih Kılıç, polisin tutumunu eleştirdi

Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, özelleştirme kapsamındaki Seydişehir Alüminyum İşletmesi’nde çalışan işçilere ve ailelere karşı zor kullanılmasının demokrasiyle bağdaşmayacağını belirtti.

Kılıç, dün meydana gelen olaylarda, 23’ü polis, 53 kişinin yaralanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye’nin stratejik, karlı ve verimli kuruluşlarını satarak, kapatarak ekonomik sorunları çözme anlayışının artık iflas ettiğini belirten Kılıç, özelleştirmelerin Türkiye’de sosyal faciaya dönüştüğünü kaydetti.

Ekonominin can damarı kuruluşlar yok edilirken, onlarla beraber kentlerin de yok edildiğini savunan Kılıç, insanların sokağa atıldığını ve yapılanların sosyal ve hukuksal boyutu olmadığını bildirdi. SEKA ve Erdemir’de yaşananların şimdi de Seydişehir’de yaşandığını belirten şunları kaydetti: "Tüm iktidarların, sosyal diyalog mekanizmalarını çalıştırmadan, tek taraflı ve yanlış kararlarla uygulamaya çalıştığı bu özelleştirme faciasına karşı işine ekmeğine, işyerine, kentine sahip çıkanların haklı ve meşru mücadeleleri polisiye yöntemlerle ve dayakla önlenmeye çalışılmaktadır. Hak mücadelesi kutsaldır, bu mücadeleyi verenlere karşı zor kullanmak, işine sahip çıkanlara dayak atmak demokrasiyle ve insan haklarıyla bağdaşmaz. Türk-İş topluluğu, kardeş sendika Çelik-İş’in bu haklı mücadelesinde onların yanındadır."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 14:08:50
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 14:52:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?