18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYDİŞEHİR - KONYA

Şerife'nin okul özlemi bitiyor

Seydişehir'de, küçük kardeşinin lösemi hastası olması ve maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen 8 yaşındaki kız çocuğu artık okuyabilecek.

Bir kardeşinin hasta olması, diğerininse küçük olması ve babasının da işsiz olması nedeniyle okula gidemeyen Şerife Ünsal’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan’dan yardım eli uzandı. Şerife’nin babası Mustafa Ünsal, yaklaşık 6 aydır işsiz olduğunu belirterek, "Benin üç kızım var ve bir tanesi lösemi hastası. Bu kızımın tedavisi için yaklaşık 1 sene mücadele verdim. Ama işten çıkarılınca kızımın tedavisi yarıda kaldı. Bu arada en büyük kızım olan Şerife de okul çağına gelmişti. Fakat küçük kızımın tedavisinden dolayı Şerife’nin eğitimi başlamadı. Şimdi de işsizim ve kızımı okula gönderecek durumum yok" dedi.

Ünsal, kızıyla birlikte yanına gittikleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan’ın kendilerine yardımcı olduğunu ifade ederek, "Bana kızımı okutabileceğimi, devletin kitap yardımında bulunduğunu söyledi. Ayrıca, kızımın diğer okul ihtiyaçlarının da taraflarından karşılanacağını belirtti. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 18:15:39
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 11:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?