22
Mayıs
2024
Çarşamba
SEYDİŞEHİR - KONYA

Seydişehir işçisi yine eylemde

Uzun süredir yaptıkları mücadele ile kamuoyunun dikkatlerini Seydişehir’e çeken fabrikada örgütlü Çelik-İş Sendikası yeni bir mücadele süreci başlattı.

Seydişehir halkının tepkilerine rağmen rekabet kurulunun 8 Temmuz'da alüminyum fabrikasının satışına izin verdi. 10 Haziranda ihalesi yapılan fabrika 305 milyon dolara Mehmet Cengiz’e ait CE-KA şirketinde kalmıştı. Özelleştirme Yüksek Kurulu devir işlemlerini başlattı bu ayın sonuna kadar CE-KA inşaata alüminyum fabrikası, madenler, OHES Barajı, Antalya Limanı tüm çalışanlarıyla devredilecek.

Devir işlemlerinden önce yüksek katma değer sağlayan Haddehane Müdürlüğü faaliyetleri eleman yetersizliği nedeniyle durdurulduğu açıklanırken bu kararın alınmasında alüminyum yan sanayicilerinin kendilerine rakip gördükleri haddehane ünitesinin durdurulmasında etkili oldukları söylendi. Alüminyum fabrikasının 2005 yılı ilk altı ayında bütçe bilançosun da emekli ikramiyelerinin ödenmesine rağmen 15 trilyon karla tamamladığı, yıl sonu itibariyle bu rakamın 50 trilyona yaklaşacağı açıklandı.

Dün kentin üç noktasından birleşip, özel araçlarını ve servisleri kullanmayan işçiler adına açıklamada bulunan Çelik İş Şube Başkanı Muharrem Oğuz; Kanlarının son damlasına kadar ara vermeden mücadele edeceklerini söyledi. Oğuz sözlerine şöyle devam etti. "Devir işlemlerinin başladığı süree de eylemlerimizi sıklaştırarak kesintisiz devam edeceğiz kolay kolay iş yerimizi teslim etmeyeceğiz, birlik ve beraberliğimizi koruyarak her türlü tehlikeye hazırlıklıyız’’dedi.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 10:24:44
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 12:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?