18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYDİŞEHİR - KONYA

'Seydişehir vatandır, vatan satılmaz'

Seydişehir'de yapılan 1 Mayıs kutlamaları, Eti Alüminyum Fabrikası’nın özelleştirilmesine tepki mitingine dönüştü.

Her yıl Konya’da kutlanan İşçi Bayramı, Konya ve çevre ilçelerin katılımıyla Seydişehir İlçesi’nde kutlandı. Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK ve Kamu-Sen’e bağlı işçiler, kutlamalar için Seydişehir Seyit Harun Bulvarı’nda buluştu. Kutlamalara CHP Konya Milletvekilleri Nezir Büyükcengiz ve Atilla Kart da katıldı.

Kutlamalara katılanlara hitap eden Çelik-İş Sendikası Seydişehir Şube Başkanı Muharrem Oğuz, "Biz emekçiler olarak, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı ilçemizde coşku ile kutluyoruz. Bu bayram hepimizin bayramı. İçinde bulunduğumuz durumdan kurtulmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası bizimdir, bizim kalacak. Ülkemizin tek alüminyum tesisi olan Eti Alüminyum Fabrikası’nı kimseye sattırmayız. Seydişehir vatandır, vatan satılmaz. Hiçbir zararı olmayan fabrikamızı göz göre göre vermek istemiyoruz. Bunun için de elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. 1 Mayıs İşçi Bayramı, sadece işçilerin bayramı değildir. Bu ülke için, emek veren ve emek vermiş bütün halkındır. Bizim için sınıf ayrımı yoktur. Bu vatanı ve bu toprağı seven herkes, bizim dostumuzdur. Bütün emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum" dedi.

Sakin geçen miting sırasında, bir işçi baygınlık geçirdi. Miting alanına giren ambulansla hastaneye götürülen işçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Alanda, ABD, IMF ve hükümetin sembolik tabutları hazırlandı. Daha sonra tabutların cenaze namazını kılmak için hazırlanan topluluk, ’Bunların cenaze namazı kılınmaz’ diyerek, bundan vazgeçti.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2005 Pazar 18:17:42
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 14:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arzem yıldırım IP: 85.96.87.xxx Tarih : 3.05.2005 08:49:37
bir şeyi merak ediyorum sayın oğuzdan bu soruya cevap bekliyorum. acaba fabrikayı gerçekten türkiyenin tek fabrikası olduğu içinmi sattırmak istemiyorlar yoksa rahatları içinmi. yarın bir gün seka işçileri gibi kendilerine daha iyi imkanlara verildiğinde de fabrikayı sattırmayacağız, vatan satılmaz şeklinde mitingler düzenleyebileceklermmi. ve mümkünse ben bu sayfada et alüminyumun son 10 yılda yapılan üretim miktarlarını görmek istiyorum. bize. tüm türkiyeye gerçek rakamları versinler gerçekten fabrika ülkeye kar sağlıyormu yoksa fazlasıyla zarar mı ediyor. ben gerçek rakamları büyük ölçüde biliyorum ama birde bu sayfada net rakamlar görmek istiyorum. bu bayrama emekçi bayramı diyorlar bu ülkenin plisi, askeri memuru mühendisi ülkeye emek harcamıyormu?teşekkürler