18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYDİŞEHİR - KONYA

Seydişehirde 10 yıllık özlem bitti

  Seydişehirde yaklaşık 10 yıldan beri düzgün bir şekilde kutlanmayan 5 ağustos ekonomi ve kalkınma bayramı bu yıl büyük bir coşku ile kutlanmaya başlandı.

6 Ağustos cuma günü belediye binası önünde start verilen eğlenceler üç gün kutlanacak ve etkinlikler 2 hafta daha devam edecek.

Mehter Takımı gönülleri fethetti  6 ağustos günü saat 18:00 de belediye binası önünden start alan eğlenceler ilk olarak konya büiyükşehir belediyesi mehter takımının yürüyüşü ile başladı. Halkın büyük ilgisi ile Belediye binası önünden çıkarak sırası ile Çavuş caddesi, Atatürk caddesi, hürriyet caddesi ve seyit harun veli bulvarından tekrar belediye önüne gelindi.

Grup Destina rüzgarı esti:  Saat 19:30 da ilçe gençlerinden kurulu olan grup destina sahne almaya başladı yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan gençler izleyenlere çok keyifli anlar yaşattılar. Anadolu rock tarzı şarkılar söyleyen gençler halkın büyük beğenisini topladılar.

87 lik nadide teyze herkesi duygulandırdı

İlçenin eski belediye başkanlarından Hakkı Leventoğlu'nun annesi 4 çocuk ve 8 torun sahibi Nadide teyze 75 yıl önce ortaokul yıllarında iken okuduğu Cumhuriyet şiirini okuyan Nadide teyze alanda bulunanları duygu seline boğdu.

Belediye Başkanı Müjdeler verdi

Belediye Başkanı Halıcı ilçenin en büyük ekmek kapısı, Balkanların En büyük dünyanın ise üçüncü büyük fabrikası olan ETİ Alüminyum A.Ş. nin asla sahipsiz kalmayacağını ve kapattırmayacaklarını ifade ederken diğer yandan da yapımına başladıkları sağlık ocağının temelini attıklarını ve ramazan ayında ise hizmete geçireceklerini ayrıca Organize sanayii bölgesinin 24 milyar liralık borcunu kapattıklarını ve satışlarına başlanacağını ifade etti. Grup destinaya ve Havai fişek gösterisini hazırlayan Arkadaşı Makina Mühendisi Fatih Tuncere teşekkür ettikten sonra seydişehir halkı bu eğlenceyi hakediyor bu yıl geniş kapsamlı bir eğlence hazırlayamadıklarını dile getiren halıcı 2005 te çok daha kapsamlı bir eğlence hazırlayacaklarını söyledi ve ."Yönetici olduğumuz süre içerisinde İki şeyi unutacağız birincisi Başkasına yaptığımız iyiliği, ikincisi ise; başkasının bize yaptığı kötülüğü unutacağız."diyerek sözlerini tamamladı.

 

Vekilde kutlamadaydı

İlçenin vekili konya akparti milletvekili Harun TÜFEKCİ de program başlarken katıldı.  Belediye başkanından sonra söz alan tüfekci böyle eğlence dolu bir günde halkı siyasetten konuşup sıkmayacağını söyleyerek bu günün kutlu olmasını ve daha nice 5 ağustosların birlik ve beraberlik içinde kutlanacağını ancak seydişehirlinin ekmek kapılarını sahipsiz bırakmamalarını istedi.

 

 

Eğlence tam gaz

 Harun Tüfekcinin konuşmasından sonra yapılan havai fişek gösterisi alanı dolduran binlerce kişi tarafından ilgi ile izlendi. gökyüzünü adeta gündüze çeviren havai fişekler yılların özlemini bitirir gibi arka arkaya patlatıldı.Böyle bir gösteriye yıllardır hasret kalan seydişehir halkı çığlıklarla bu eğlenceyi yaşadı.

 Sanatcılar Coşturdu : Kültür ve Turizim Bakanlığı Ses Sanatcıları Sultan ASLAN ve Orhan URAL söyledikleri türkülerle geceye renk kattılar. ilk olarak sahne alan ASLAN  söylediği türkülerle halkı coşturdu, daha sonra sahneyi bıraktığı Orhan URAL ise bu eğlenceyi son safhasına çıkardı. URAL' ın söylediği halay türküleriyle coşan halk en sonunda sahnede oynamaya başladı.

Plaketler Dağıtıldı :Seydişehiri ve Seydişehirliyi böyle bir günde yalnız koymayan ve ilgilerini esirgemeyen Mehter takımına, ilçe gençlerinden kurulan grup destinaya, Kültür ve turizim bakanlığı ses sanatçıları Sultan ASLAN ve Orhan URAL' a teşekkür plaketleri protokol tarafında verildi,ve 6 ağustos günün eğlenceleri tamamlandı.

 

 

İsmail Sünbül Seydişehir Editörü
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 13:01:52
Güncelleme :8 Ağustos 2004 Pazar 12:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?