22
Mayıs
2024
Çarşamba
SEYDİŞEHİR - KONYA

Seydişehir'e AB standartlarında yol

Seydişehir belediyesi Selçuk caddesine AB standartlarında yol yapıyor. Yaklaşık üç aydan beri devam eden yol inşaatı Almanya da inşaat işleri ile uğraşan İnturmak İnşaat şirketi tarafından yapılıyor.

Yıllardan beri Almanya da pekçok yol inşaatı yapan şirket çalışanları oradaki tecrübelerini Seydişehire taşıyor. Kendileri de Seydişehirli olan şirket yetkilisi Muzaffer Şahin, yolun ağır yük kamyonlarına, kışın donmaya, su toplamaya karşı özel bir teknikle inşa edildiğini belirterek, "Bu yol, dünya standartların da bir yol olacak ve kullanılan malzeme, alt yapı, zemin açısından uzun süre dayanıklılık özelliğine sahip olacak" dedi.

Seydişehir Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ise, okulların bu bölgede olması sebebiyle en kalabalık yaya yolu olan Selçuk Caddesi'ni dayanıklı bir yola kavuşturmak için çalıştıklarını belirterek, "Yol, en ideal malzeme kullanılarak en kaliteli şekilde yapılıyor. Üç dört aydır devam eden çalışmaların sonucunda artık yol problemi yaşanmayacak ve yeni eğitim-öğretim dönemine kadar okullara kadar olan kısmı tamamlanmış olacak" diye konuştu.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 15:15:13
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 17:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?