24
Mayıs
2024
Cuma
SEYDİŞEHİR - KONYA

'Seydişehir'in bulanık havasından menfaat sağlamaya çalışanlar var'

Seydişehir'de AKP İlçe Teşkilatı önünde meydana gelen patlamayla ilgili çalışmalar sürüyor.

Konya Emniyet Müdürlüğü, patlamanın çok yönlü olarak araştırıldığını bildirirken, AKP Konya Milletvekili Harun Tüfekçi de, patlamayı Seydişehir’in birlik ve bütünlüğüne yönelik bir saldırı olarak değerlendirdi.

Konya Emniyet Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Saat 08.30 sıralarında AKP Seydişehir İlçe Teşkilatı’nda çalışmakta olan Ali Ünal’ın, parti ilçe teşkilatı binası giriş kapısı koluna, içerisinde muhteviyatı bilinmeyen toz madde ve cisimlerin bulunduğu şüpheli bir poşetin asıldığını ve kendisinin paketi giriş kapısının 1 metre ilerisine bıraktığını, 155 Polis İmdat telefonunu arayarak bildirmesi üzerine görevlilerimiz olay yerine intikal etmiştir. Gerekli çevre güvenliği alınmış, bina tamamen boşaltılmış ve İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha ekibine bilgi verilmiştir. Bomba imha ekibinin olay yerine intikali beklenirken, şüpheli paket saat 09.30 sıralarında kendiliğinden patlamış, patlama neticesi parti ilçe başkanlığı ile karşı tarafta bulunan bir büronun giriş kapılarında ve parti ilçe binasının iç kısmında hafif hasar meydana gelmiştir."

Olayda can kaybı veya yaralanan olmadığının belirtildiği açıklamada, patlama çok yönlü olarak araştırıldığı ve faili meçhul şahıs veya şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalara başlandığı kaydedildi.

AKP Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ise, patlamayı Seydişehir’in birlik ve bütünlüğüne yapılan bir saldırı olarak değerlendirdiğini söyleyerek, "Yapılan eylemin arkasında işçiler olamaz. Seydişehir bulanık havasında menfaat sağlamaya çalışanlar var. Emniyet güçleri araştırmalarına başladı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 14:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?