28
Mayıs
2024
Salı
SEYDİŞEHİR - KONYA

Seydşehirde kaza üstüne kaza

Dün akşam saatlerinde Seydişehir de ardı ardına yaşanan trafik kazalarında bir kişide hayatını kaybetti, 13 kişide yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan iki kişi Konya’da ki hastanelere sevk edildi.

İlk kaza Seydişehir-Konya Karayolu 12. kilometresi Gevrekli Beldesi yakınlarında meydana geldi. Seydişehir yönüne giden Mevlüt Kesmeci (46) yönetimindeki 42 ZC 214 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon başında kalp krizi geçirerek kontrolü kaybetmesi sonucu şarampole uçtu. Kazada, sürücü Mevlüt Kesmeci'nin kriz anında öldüğü öğrenildi. Olay yerinde yapılan inceleme sonrası sürücü Mevlüt Kesmeci'nin cesedi, Seydişehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Bu kazadan yaklaşık bir saat sonra Antalya Konya karayolu üzerinde ki İncesu Köyü ayrımında meydana gelen kazada ise dört kişi yaralandı. Konya dan Alanya ya tatil için yola çıkan Adnan Ayyıldız (45) yönetiminde ki 42 LM 559 plakalı araç karşı yönden gelen aracın önüne köpek çıkınca köpeğe vurmamak için ters şeride geçince Ayyıldız karşıdan gelen araca vurmamak için direksiyonu kırınca direksiyon hâkimiyetini kaybederek yolun kenarına uçtu. Uçmanın etkisi ile taklalar atan araçta bulunan Selvi Işık (35), Esengül Işık (19), Kübra Sağır ve Yağmur Ayyıldız yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla Seydişehir Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılırken LPG’li aracın gaz kaçırdığı fark edilince heyecanlı dakikalar yaşandı ve olay yerine itfaiye çağrılarak aracın LPG’si kapatıldıktan sonra çekiciye yüklenerek kaldırıldı.

Bu kazadan hemen yarım saat sonra yine çevre yolunda yaşanan kazada ise dokuz kişi yaralandı. Seydişehir Antalya yolu birinci kilometrede meydana gelen kazada Antalya yönünden gelmekte olan Ömer Kuşcunun kullandığı 07 B 0146 plakalı araç, kına gecesinden döndükleri öğrenilen ve kontrolsüz şekilde tali yoldan çıkan Şakir Kara yönetiminde ki 42 ZE 356 plakalı araca çarptı. Çarpmanın etkisi ile yol kenarına uçan araçta bulunan araç sürücüsü Şakir Kara, Meliha Kara, Kazım Erdoğan, Hanım Erdoğan, Müzeyyen Erdoğan, Ayşe Erdoğan ve Fatma Erdoğan ile diğer araç içerisinde bulunan Şoför Ömer Kuşcu ve Kadir Kuşcu yaralandı.
Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Devlet Hastanesine kaldırılırken 112 Ambulansı arıza yapınca vatandaşların tepkisine neden oldu. Daha sonra olay yerine gelen hasta nakil ambulansı ile yaralılar Seydişehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan muayenelerinin ardından durumu ağır olan Ayşe Erdoğan ve Meliha Kara Konya’da ki hastanelere sevk edildiler. Edinilen bilgiye göre Şakir Karanın ehliyetinin olmadığı öğrenildi.
İsmail Sünbül- Kent Haber
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2006 Pazar 15:10:35
Güncelleme :21 Ağustos 2006 Pazartesi 16:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?