2
Haziran
2024
Pazar
SEYDİŞEHİR - KONYA

Suçlu kim?

Yaklaşık bir haftadır İlçe gündeminin yanı sıra il hatta Türkiye gündemine oturan Seydişehir' de ilköğretim öğrencilerine Hıristiyanlık aşılanıyor şeklinde başlıklarla verilen haberler İlçenin adını karalıyor.

Birinci sınıf öğrencilerinin okuma becerilerini geliştirmek için tasarlanan bu kitap, Konya'da bir firmaya ait olup Ankara'da basılmış ve MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 12.07.2004 tarih ve 115 sayılı kurul kararı ile kabul edilen “ilköğretim Türkçe 1.sınıf okuma yazma öğreniyorum” programına uygun olarak hazırlanmış bir kitap olarak görünüyor.

Peki, bu olayda suçlu kim? Büyüdükleri zaman vatanı emanet edeceğimiz çocuklarımıza, daha İlköğretim çağında en hassas dönemlerinde acaba böyle bir hata böyle bir umursamazlık yapılarak o kitapları okutmak ne derece doğru? Bu olayda en küçükten en büyüğe kadar hepimiz suçluyuz. Aile olarak hangimiz çocuklarımıza okuması için aldığımız ders kitaplarını veya ek kitapları gerçekten inceleyerek, milli değerlerimize tezat bir durum varmı diye sorguluyoruz? Eminim birçoğunuzun cevabı bu soruya hayırdır. Peki ya öğretmenler sizler acaba okuttuğunuz kitaplarda gerçekten ne yazdığını inceliyor musunuz veya küçücük beyinlere nelerin aşılandığını araştırıyor musunuz?

Bu sorular en üst makama kadar yani Milli Eğitim Bakanlığına kadar uzanır ve hepsine verilecek cevap ise eminim ki hayır olacaktır. Eğer cevap aksi şık olsaydı ortaya çıkan bu olay yaşanmaz herkesin aklında sorular oluşmazdı. Ancak başka bir konu var ki yenilir yutulur bir cinsten değil. Seydişehir isminin böyle bir olayda ön plana çıkmasından utanç duyuyoruz. Sanki bu kitap sadece Seydişehir'de dağıtılmış ya da Seydişehir’e özel olarak getirilmiş gibi ön plana Seydişehir isminin çıkması, sanki Seydişehir, seyitler diyarı geleneğini, göreneğini, dinini unutmuş bir ilçe görünümü kazandı. Ben bir basın mensubu olarak İlçeye vereceği zararı düşünerek bu haberi vermedim. Sitede verdiğim İlçenin sorunlarıyla ilgili haberleri “siteyi doldurmak” ya da “böyle haber mi yazılır?” diyerek eleştirenlere sesleniyorum.

Ben Seydişehir sevdalısıyım, asla bu tür olaylara taviz vermedim, vermemde. Artık sizlerde şu ilçe için halk olarak bir şeyler yapın. Ayrıca bu haberi manşetten veren basın mensubu arkadaşlara da sesleniyorum Çıkın ve verdiğiniz zarardan dolayı Seydişehir’den özür dileyin.
Saygılarımla.

İsmail Sünbül
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 20:04:28
Güncelleme :23 Aralık 2005 Cuma 14:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EYUP ŞENARSLAN IP: 85.98.76.xxx Tarih : 10.01.2006 22:40:56
YAHU KARDEŞİM ANA BABANIN EŞİN DOSTUN VEYA BİR BAŞKASININ KİTABI İNCELEMESİNE NE GEREK VAR.BUNU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞU DAĞITMIYORMU.BUNLARI BAŞA GETİREN HALK DEĞİLMİ.DEMEKKİ GÖRÜŞLERİ POLİTİKALARI HALKA UYUYORKİ SEÇMİŞLER.BU İNSANLARIN KÖKENLERİ(BAŞKA SÖZLERDE VAR DA UYGUN DÜŞMEZ]BELLİ DEĞİLMİYDİ.ÇOCUKLARIMIZIN HRİSTİYAN OLMASINI İSTİYORUZ Kİ SEÇMİŞİZ.KİME NEÜLKEMİZİ PARSEL PARSEL SATMAK İSTİYORUZ Kİ SEÇMİŞİZ.ALLAHSEN BUNLAR KAFAYA TAKILACAK ŞEYLER Mİ?SEN İZLESENE MAGAZİNİNİ BAK ONLARDAN İLERDE ÖSS'DE SORU ÇIKACAK...SEVGİLERİMLE