18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYDİŞEHİR - KONYA

Suğla balık mezarlığı oldu

Bir süre önce yayınladığımız Suğla gölünde ki balık ölümleri ile ilgili haber ses getirmeye devam ediyor. Suğla Gölü'nde su seviyesinin düşerek oksijen miktarının düşmesi sonucu göl balık mezarlığına döndü.

Toplu balık ölümlerine ilişkin Tema Gönüllü Temsilcisi Ali Kazankaya bir açıklama yaptı. Kazankaya, göldeki suların beklemeden doğrudan Çumra’ya akması su seviyesinin düşmesine neden olduğunu azalan suda gezinti yapamayan balıkların da oksijensiz kalarak öldüklerini açıkladı.

Bölgedeki eko dengenin de bozulduğunun altını çizen Kazankaya şöyle konuştu:

“Sıcakların artmasıyla kuraklık yaşanan ilçemizde eko denge bozuldu.Beldi bindeki,kuğuludaki ve mamanda daki tahliye su kanallarından doğrudan göle giden sular oradan direk Çumra ya akmaktadır yapılması gereken ise Gölü besleyen su havzalarının bir gölet şeklinde suyu oyalayıp burada toplamalıyız zaman içinde suğla gölüne akıtılması gerekir bu şekilde hem su seviyesi kontrol altına alınmış olur hem de gölü kirleten kanalizasyon ve evsel atıklarla kirlenen sular arıtılmış olur.Kurulacak olan su ürünleri kooperatifinin bir an önce faaliyete geçmesi gerekir Seydişehir belediyesinin girişimleriyle göldeki kalan balıkların bir kısmını kurtarmak için Taraşçı ve Gökçehüyük göletine aktarıldı, bu geçici bir çözüm konu ile ilgili yetkili bakanlıkların kalıcı çözümler getirmesi gerekir."

İsmail Sünbüll - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 15:56:51
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 15:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?