16
Mayıs
2024
Perşembe
SEYDİŞEHİR - KONYA

Süne mücadelesi başlatıldı

Konya’nın Seydişehir ilçesi Tarım Müdürlüğü ile Çiftçi Koruma Birliği süne mücadelesi başlattı.


İlçeye bağlı belde ve köylerde hububat ekili alanlarda ürüne zarar veren süne zararlısına karşı 38 ilaçlama makinesi ile 120 bin dekar arazide ilaçlama yapılacak.


Kış döneminde yapılan sayımlarda bu dönemde süne zararlısının artacağı yönünde izlenim kazandıklarını belirten Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Dr. Celal Yıldız, “Bu nedenle süne tehdidi altında olan köy ve beldelerde kış döneminde yoğun eğitim yapıldı. Çiftçilere süne tanıtıldı ve zararı hakkında bilgi verildi. İlkbaharda, İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı toplam 10 teknik personel bölgede süne sayımı yaparak yoğunluğa göre mevkileri tespit etti” dedi.

 
Celal Yıldız, Adana ve Ankara Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü görevlilerinin Seydişehir bölgesinde 8 ayrı noktasında sünede biyolojik mücadele ile ilgili demeler yaptığını ifade ederek, “İlçenin ağaçlık bölgelerinde sünede biyolojik mücadele amaçlı 200 bin adet faydalı böcek tabiata salındı. Bu böcekler, sünenin yumurtalarının üzerine kendi yumurtalarını bırakarak besleniyor. Anızların yakılmaması ve bölgenin ağaçlandırılması hububatın düşmanı süne ile iyi bir mücadele olacak” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 14:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?