23
Mayıs
2024
Perşembe
SEYDİŞEHİR - KONYA

'Ümit Çocukları' duygulandırdı

Konya’nın Seydişehir İlçesi’nde Ümit Çocukları Derneği tarafından düzenlenen programda engelli çocukların gösterileri davetlileri duygulandırdı.

Seydişehir Belediye Düğün Salonu’nda, Ümit Çocukları Derneği tarafından engelli çocuklar yararına, çocukların da katılımıyla bir parti düzenlendi. Çok sayıda davetlinin katıldığı partide, engelli çocuklar skeçler sahneledi ve şarkı söyledi. Bir engelli çocuğun "Çanakkale içinde aynalı çarşı" türküsünü söylerken, Türk bayrağının açılması ise davetlileri duygulandırdı. Gönüllü hanımlar tarafından hazırlanan yöreye ait tatlı, pasta ve börekler, engelli çocuklara yardım amacıyla davetlilere satılarak derneğe 5 bin 250 YTL’den fazla gelir elde edildiği belirtildi.

Engelli çocukları eğlendirmek, maddi ve manevi destek olmak istediklerini belirten Ümit Çocukları Derneği Seydişehir Şube Başkanı Münevver Yalçınkaya, "Bizler özürlülerimizi tespit etmek, onların sorunlarına kulak vermek ve en önemlisi eğitimlerine yardımcı olmak amacıyla buradayız. Bu amaç doğrultusunda da onları evlerinde ziyaret ederek, sorunlarını dinliyoruz ve elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gönül ister ki, hiç özürlü olmasın ve bu tür derneklere gerek kalmasın. Ama maalesef Türkiye de her 100 kişiden 13’ü özürlü. Bu sayı her geçen gün artmaktadır. Seydişehir’de de bu sayı tahminimizden çok daha fazladır. Günümüz koşullarında trafik kazaları, depremler gibi olaylardan dolayı hepimiz birer özürlü adayıyız. Unutmayalım ki özürlü olmanın yaşı yoktur. Bu insanlarımızı yok sayıp bir kenara atmamalıyız. Onlar bizim çocuklarımız, bizim kardeşlerimiz. Aksine onlara sahip çıkıp, biraz daha fazla anlayış göstererek topluma kazandırmalıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 16:02:59
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 11:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muzi IP: 212.156.154.xxx Tarih : 6.04.2005 11:36:35
seydişehirde böyle bir gelişmenin olması çok güzel bir şey çalışmalarınızın devamını bekleriz.