18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYDİŞEHİR - KONYA

Yağmur'un organları, 3 kişiye hayat verdi

Balkondan düşerek, bitkisel hayata giren 5 yaşındaki Yağmur Gebik’ten ümit kesilince acılı aile "Hiç olmazsa başkaları yaşasın" diyerek, kızlarının organlarını bağışladılar.

Yağmur Gebik’in 31 Aralık tarihinde 3. kattaki evlerinin penceresinden, beton zemine düşmesinin ardından baba Yüksel Gebik eşi Hilal Gebik ile birlikte kızını Başkent Hastanesi’ne götürdü. Yapılan tıbbi müdahaleler Yağmur’un bitkisel hayattan çıkmasına yetmedi. Bunun üzerine baba Yüksel ve anne Hilal Gebik, kızlarının organlarını bağışlama kararı verdi.

Ankara’dan organ nakli ekibi gelerek, Yağmur’un iki böbreği ve karaciğerini alıp, böbrek ve karaciğer nakli bekleyen üç hastaya nakletmek üzere götürdü.

Yağmur’un kaybından üzüntü duyan acılı anne ve baba; "Biricik kızımız Yağmur bitkisel hayatta iken canlı bir beyin nakline ihtiyacı vardı. Fakat imkanlar bu beyin naklini gerçekleştirmeye yetmiyordu. Eşimle birlikte çabuk karar vermek zorundaydık. Edindiğimiz bilgilere göre, böbrek ve karaciğer nakli bekleyen üç hastanın olduğunu öğrendik. Artık geriye yapacak hiçbir şeyin kalmadığını, bari bu hastaların tekrar hayata dönebileceklerini düşünerek organ nakline karar verdik. Tek tesellimiz bu üç insanın yeniden hayata dönmesi oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 17:56:10
Güncelleme :3 Nisan 2005 Pazar 11:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?