19
Mayıs
2024
Pazar
SEYDİŞEHİR - KONYA

Yangın söndürücü faciayı önledi

Seydişehir’in en işlek caddesinde yanmaya başlayan aracın imdadına çevrede ki esnaf dükkânında bulunan yangın söndürücü yetişti. 

Hürriyet caddesi PTT önünde gündüz saatlerinde hareket halinde iken önce motorundan duman yükselmeye başlayan 42 ZA 851 plakalı Renault marka aracın ön kısmı kısa sürede alev topuna döndü. LPG` li araçtan kendini dışarıya zorla atan sürücü hemen itfaiyeye haber verdi.

Aracın tüplü olması çevredeki vatandaşlarda kısa süreli paniğe sebep olsa da Kutun ticaretten gelen yangın tüpü sıcak havada halkın serinleyip nefes almasına yetti. Yangın tüpüyle kısa sürede söndürülen aracın yanına gelen polis ve itfaiye aracın söndüğünü görünce derin bir nefes aldı.

O anda olay yerinden geçmekte olan ismini açıklanmasını istemeyen bir makine mühendisi aracın yakıtını keserek olası bir patlamayı önledi. Makine Mühendisi olaydan sonra şunları söyledi “Aracın LPG deposu standartlara uygun şekilde yerleştirilmemiş, müdahale etmekte gecikilebilirdi. Yangın söndürücü müdahalesi ile kısa sürede yangın söndürüldü ama her zaman bu kadar şanslı olunamayabilir ve yangın çarşının içinde çıkmayabilir. “dedi.
İsmail Sünbül-Kent Haber
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 13:56:41
Güncelleme :30 Ağustos 2006 Çarşamba 13:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?