18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

CEKA modernizasyon çalışması

Eti Alüminyum Tesisleri’nin üretime başladığı 1973 yılından bu yana, 35 yıldır aralıksız çalışan ve geçtiğimiz günlerde arıza yaparak, alümina üretimine ara veren “Kalsinasyon” fırınları, modernize ediliyor. “Döner fırınlar” olarak da isimlendirilen ve fabrikanın can damarı olan kalsinasyon fırınlarının modernizesi yapılmamış olsaydı, tesisler üretime devam edemeyecekti.

Eti Alüminyum A.Ş.Genel Müdürü Mehmet Arkan, tesisler özelleştirildikten sonra, alümina üreten iki döner fırından birisinin büyük bir arızaya yol açtığını ve üretimin yarı yarıya düştüğünü söyledi.

Arızanın giderilmesi için Türkiye’nin konu ile ilgili en iyi uzmanlarının Seydişehir’e çağrılarak imalatın yeniden başladığını ve arızalı bölümün değiştirilmesi çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Arkan, şöyle devam etti:

”Arıza dolayısıyla seramik sektörünün ana hammaddesi olan alümina üretimi azaldığı için, bu sektör sıkıntıya girdi. Kasım ayı sonuna kadar devam edecek değiştirme operasyonu tamamlandıktan sonra, ikinci fırın da bakıma alınacak. Modernizasyon aynı profesyonel ekip tarafından yapılacak."

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 21:02:43
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 12:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?