18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Çiftçi ürettiğiyle besleniyor

Anadolu insanı kendi ürettikleriyle besin ihtiyaçlarını gideriyor. Özellikle tarımla uğraşan kesim tarlasından kaldırdığı buğdaydan ayırdığı Bulurluğunu özenerek kazanlarda kaynatarak, Bulgur kırma makinesinde çektirip bütün yıl beslenmesini karşılıyor.

Bulgurdan çorba, pilav, dolma, kısır, içli köfte, mercimek köfte özellikle Güney ve doğu Anadolu da etle yoğrularak çiğ köfte yapılır.Yılda kişi başına 30 kg bulgur tüketilmektedir.Dünyada Bulgur tüketiminde birinci sırayı Türkiye alırken ikinci sırada ABD yer alıyor.

Seydişehir merkezde Bulgur ve Arpa Kırma Tesisi sahibi Kadir Kocabaş bu aylarda insanların bulgur yaptırma telaşını şu şekilde dile getirdi:

‘’Özellikle vatandaşlarımız benim makinemi tercih ediyor.Çünkü elde edilen bulgura bu makinelerde lezzet damak tadı verilir, diğer fabrikasyon bulgurlarında bu tat olmuyor. Birde köylü vatandaşlarımız bulgurluğu kendileri kaynatıp hazırladıkları için gerçek tat ortaya çıkmış oluyor. Günde 50 ile 60 ailenin hasat mevsimi sonrası ihtiyaçlarını gideriyoruz bu yoğunluk Kasım ayı sonuna kadar sürer’’diye

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 14:40:25
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 17:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?