18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Gürbüz, yeniden başkan

Seydişehir Şoförler – Nakliyeciler ve Otomobilciler Odası'nın Olağan Genel Kurulu bu 16 Ekim günü Halk Eğitim Salonu'nda yapıldı.
Kongreye 2 aday katıldı. Hasan Hüseyin Gürbüz ve Abdullah Koçoğlu kendi listeleriyle seçime girdiler.

Kongreye Konya Esnaf ve Sanatkarlar Birlik Başkanı Bekir Duvarcı, Seydişehir Esnaf Odası Başkanı Ragıb Karayılan, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Aydın, Bozkır Şoförler Odası Başkanı Mustafa Öztürk, Ortakaraören Belediye Başkanı H. Hüseyin Cansever ve Kontv Program Yapımcısı Yılmaz Bilgi katıldı. Divan Başkanlığına Bekir Duvarcı, üyeliklere ise Ragıb Karayılan, Mustafa Öztürk ve Mustafa Sarıkamış seçildi.
Kongreye saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından başlandı. Odanın 3 yıllık çalışmaları, gelir ve giderleri hakkında oda genel sekreteri Durdane Eken tarafından okundu. Daha sonra ilk konuşmayı Başkan Adayı Abdullah Koçoğlu yaptı.

Koçoğlu, şunları söyledi: “İlçemizde 1998 yılında minibüscüler kooperatifini kurarak aile olma başarısını sağladık. Otobüscü, kamyoncu, minibüscü ve taksici esnafının ortak noktası birlik ve beraberliktir, tek yumruk olmaktır. Bunun adresi de bu çatı altıdır. Felsefemiz birlik ve beraberliği sağlamak, üyelerimizin tüm sorunlarını el birliğiyle halletmektir. Göreve gelirsek ilk yapacağımız icraat oda da kan bankası oluşturmaktır.”

Koçoğlu, "Mesleği icra eden birisi olarak köklü değişiklik yapıp, seçim zamanı değil devamlı olarak üyelerimizle birlikte olacağız. 1998 de alınan ambulans ve çekici nerede bunlar bu yönetimler tarafından satılmıştır. Şu atasözünü söylemek isterim 'Kaval çalmasını bilmeyen çoban, gün gelir kuzuyu kurda kaptırır.' Elde bir tek oda binası kaldı orasıda elden giderse şaşırmayın” diye konuştu.

Eleştirilere cevap vermek için kürsüye Hasan Hüseyin Gürbüz geldi. Gürbüz, konuşmasında şunları söyledi: "3 yıldır üyelerden verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Bu zor hayat şartlarına rağmen ayakta kalmayı başardık çok sıkıntılar çektik. Yeri geldi personelimizin maaşını veremedik. Zorlandık ama yinede alnımızın akıyla bu görevi sürdürdük. Benim makam ve koltuk sevdam yok. Hiç de olmadı. Bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım, eğer yine görev verilirse en iyi şekilde yapacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Daha sonra seçimlere geçildi seçimden gülen taraf Mevcut Başkan Hasan Hüseyin Gürbüz oldu. Hasan Hüseyin Gürbüz 142 oy alırken, Abdullah Koçoğlu ise 103 oyda kaldı.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 16:08:02
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 05:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?