18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Haklarını aradılar, işlerinden oldular

Seydişehir Alüminyum fabrikasının özelleşmesinden sonra taşeron firmada çalışan işçiler fabrikayı alan CE-KA firmasıyla çalışmaya başladılar.

Kendilerinin SSK primlerinin ödenmediğini yeterli maaş ödenmediğini öğrenince haklarını aramaları üzerine ise işlerinden oldular.

Yaklaşık 30 işçinin tesisat bakım servisinden çıkarıldığını söyleyen Ahmet Harman ve D. Ali Yüksel adlı işçiler, şunları dile getirdi: "Bizler fabrikamız kamuda iken taş ören firma adına tesisat bakımda 2 ile 8 yıl arasında çalışanlarız. Fabrikanın muhtelif inşaatlarında 30 kadar işçi arkadaş çalışıyorduk, özelleşmeden sonra burayı devralan şirket adına devam ettik. Geçen zamanda bu servise 150-160 civarında işçi alındı. Sigortasız ve hiç güvence olmadan çalıştıklarını öğrendik. Bunun üzerine kendi durumumuzun ne olduğunu sorduk.

Onlardan farksız olunca hakkımızı aramaya başladık. Bizlere bunları atın dışarıya dediler. 3 aydır pazarlar günleri de dahil çalışıyorduk. Bu servisteki müdür konumundaki insanın ağzına yakışmayan kelimelerle bizleri bu safhaya getirdiler. Diğer yeni alınanlarda aynı konumda bizlerin başına ne geldiyse onlara da aynısı olacak. Bizler işimize devam edelim diye hakkımızı arıyoruz."

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 21:31:57
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 03:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?