18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Maraşlı ustaların dondurma gösterisi

Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde, her yıl geleneksel olarak kutlanan ekonomik kalkınma etkinlikleri çerçevesinde, Kahramanmaraşlı dondurma ustaları şov yaptı.

Seydişehir'de yapılan dondurma şovda, tek dondurmayla minibüs kaldırıldı. Türkiye'nin bir çok yerinde sıcakların gelmesiyle Kahramanmaraşlı dondurma ustaları kolları sıvadı. Seydişehir'de ilk defa yapılan şovda, yaklaşık 150 kilo ağırlığındaki dondurma ile 1.5 ton ağırlığındaki minibüs kaldırıldı. Kurtarıcının vincine takılan dondurmanın diğer ucuna minibüs takılarak şov başladı. Araç, dondurmayla kaldırıldıktan sonra, altından ustalar geçti. Daha sonra dondurma, içerisinde hiç katkı maddesi olmadığını ispatlamak için elektrikli testere ile kesildi. Kesilen dondurmanın ikramında ise izdiham yaşandı.

Dondurma şovunu düzenleyen pastane sahibi Mehmet Kekeç, yıllardır dondurmacılık yaptıklarını belirtti. Kekeç, "Dondurma konusunda bir çok şov yaptık. Ama bu şovumuz Türkiye'de ilk defa yapıldı. 15 personelimle birlikte bir hafta boyunca 150 kiloluk dondurmayı hazırladık. Dondurmanın içerisine herhangi bir katkı maddesi koymadık. Bugün ise hazırladığımız 150 kiloluk dondurma ile bin 500 kiloluk minibüsü kaldırdık. Tek dondurma kolu ile bir minibüsü Türkiye'de sadece biz kaldırdık. Bundan da gurur duyuyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 15:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan fırat IP: 85.99.98.xxx Tarih : 11.08.2005 21:24:17
tabi bizde gururluyuz. Kahramanmaraş'ın dünyaya nam salmış meşhur dondurmasının güzel konyamızın şirin ilçesi seydişehirle tanışması bir Maraş Edesi olarak gerçekten gururlandırdı. Seydişehir'i seviyoruz.